• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Yüksekova ve Cizre rahat durmuyor!

Hakan Taş

Türkiye haritası içerisinde 81 il bir bütünüz. Şırnak ve Van ile ikiz kardeşiz. Cizre ve Yüksekova il olmak için Ankara'ya adeta demir attılar.

Yüksekova ve Cizre Oda Başkanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı adeta adım adım takip ederek her platformda ya sözlü yada pankart ile "Yüksekova ve Cizre il kalsın" diyerek gündem yaratmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda gerekli açıklamayı yaparak il statüsüne alınacağını resmi bir açıklamayla beyan etmişlerdir. Sayın Erdoğan'ın ağzından çıkan her cümle yasa niteliğindedir. 38 ilçe şuan il olmayı bekliyor. Hükümetin bu konudaki yoğun mesaisi devam ediyor.

Ben, Yüksekova ve Cizre Ticaret Odası Başkanlarının bu aceleci ve ısrarlı tavırlarını anlamış değilim. Her toplantıda, her meclis grubunda, sayın Erdoğan'ın bulunduğu her ortamda tekrar tekrar bunu ortaya atmanın hiç bir anlamı yok.

Bu güne kadar Yüksekova ve Cizre Oda Başkanlarının, "Yüksekova ve Cizre il olsun" söylemlerinin sonrasında "Hakkari ve Şırnak da il kalsın" dediklerini hanginiz duydunuz?

Bu il ve ilçe meselesi kardeşi kardeşe küstürdü. Kısa bir süre önce Şırnak'taydım. Cizre ve Şırnak arasında gerginlik ve küskünlük apaçık görünüyor. Bu durum Hakkari merkez ve Yüksekova arasında da var.

Bir yerin yaşatılmasını isterken neden başka yerin yıkılmasını arzu ediyoruz ki... Ankara'ya giden Hakkari heyetinde basın olarak hep yer aldım. Gittiğimiz her makama, "Yüksekova ve Cizre il olsun. Hakkari ve Şırnak'da il kalsın" dedik.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan 23 Aralık Cumartesi günü ilimizi teşriflendireceklerdir. Kendisini büyük bir heyecanla bekliyoruz. Bu duruma son noktayı koyarak halkımızı sevindirecektir. Şehircilik ve kalkınma kendisinin kriteridir. Bu soğuk ve kış mevsimini bize bahara dönüştürecektir. Hakkari meydanı tüm ana haber bültenlerini süsleyecektir. 

hakkari,-yukseova,-cizre.jpg

Bu yazı toplam 7274 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim