Erkut Can Hak peşinde bir dev
HABERİ PAYLAŞ

Hak peşinde bir dev

“Ben Daha Yaşamadım” diye kitap yazan PAZAR POSTASI’ndan Alev Gürsoy Cimin’in, “Ben Ölüyorum Artık” diyen, 99 yaşındaki İlham Gencer röportajı harikaydı. Kendini kötü hissetmesi üzerine, oğlu Bora Gencer’in Bodrum’a yanına aldığı İlham Ağabey, “Bu son röportajım, kıymetini bil” dediği Alev’e, içinde ukde olan özlemini de aktarmış. “Yaşarken Devlet Sanatçısı unvanını almak istiyorum. Bu benim hakkım. Alamazsam hakkımı helal etmem, gözlerim de açık gider” demiş.

Şimdi diyorum ki; Bu unvan Kültür Bakanlığı’nın tavsiyesi ve Cumhurbaşkanı’nın onayıyla veriliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy önerse, Cumhurbaşkanı Erdoğan da onay verecektir mutlaka. Ayrıca kimler almadı ki bu ödülü, orasını geçin. Hak eden İlham Gencer de almalı ama yaşarken. Ben ümitle bekliyorum.

Haberin Devamı

Tahrik ödülü

Pınar Gültekin’in katiline verilen, yatarı 14.5 yıl olan 23 yıl hapis cezasına uygulanan ve hepimizin yüreğini dağlayan tahrik indirimi, hukuksuzluğun geldiği noktayı göstermektedir. Yargıda meslek etiği, kişilerin vicdanına bırakılamaz.

Merak ediyorum, yakılırken mi tahrik etti acaba? Bu haksız tahrik meselesi, Türkiye’de kadın cinayetleriyle ilgili, çok kötüye kullanılan bir kurum. Planlı, programlı yapılırsa işte böyle sonuç çıkıyor. Bu bir ceza değil ödüldür. Kadın cinayetleri cezada caydırıcılık azaltılarak durdurulamaz. Çok yazık çok.

Ailenin avukatı ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı karara itiraz etti. Aile Bakanı kararı istinafa götüreceklerini söyledi. AK Parti sözcüsü de hukuki süreç devam ediyor dedi. Kamuoyunun infialini ise hiç yazmıyorum bile. Bu ödül geri alınacaktır mutlaka.

Nasıl gelirsen gel

Türklere vize isteyen ama kendi vatandaşları Türkiye’ye kimlikle girebilecek ülkeler belli oldu. Hepsi bilinen 13 Avrupa ülkesi. Herhalde, “Bize dolar, euro lazım, gel de nasıl gelirsen gel” demişiz. 1000 euro’ya bir hafta kal, ye, iç, git ama kusura bakma giderken yolluk veremiyoruz.

Numan Kurtulmuş: “Eskiden maalesef TL çok değerliydi, çok şükür bundan uzaklaştık.”

Cin kovalayan cin

Cin çıkarma ritüelini bir YouTube kanalında uygulamalı olarak gösterdikten sonra, sosyal medyada arz-ı endam eden türbanlı, gözlerini açmadığı zaman güzel bir kadın, geçen haftanın gündemlerinden biriydi. Bu uygulama tepki çekince de, “Ben cin çıkarmadım, kötü enerji kovdum” demek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Hatun kişi meğerse doğuştan metafizik uzmanıymış. Birinde bir sıkıntı varsa arındırıp gönderiyormuş. Bu arada ücret de almıyormuş. Zaten aile olarak ihtiyaçları yokmuş. “Yolumdan dönmeyeceğim ve işime devam edeceğim” diyen Pelin Hürman isimli bu hanıma, ‘üç harfliler’ banisi Melih Gökçek’le tanışmasını öneririm. İyi anlaşırlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder