'Yanı başımızdaki hayatın' farkındayız

GÜNDEM 04.12.2017 - 13:53, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 2378+ kez okundu.
 

'Yanı başımızdaki hayatın' farkındayız

'3 Aralık Dünya Engelliler Günü' Bulancak’ta geniş bir katılım ile yapılan programla kutlandı.
Bulancak Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğünün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, HEM müdürlüğü, Bulancak Engeliler Derneği ve Bulancak Kaymakamlığının destek olduğu ve ‘Yanı başımızdaki hayat’ sloganı ile yapılan program 3 Aralık Pazar günü Bulancak eski cezaevi kavşağında başladı, Bulancak Cumhuriyet Meydanında devam etti ve Engelliler Derneğinde ki serginin açılışı ile sona erdi. Bulancak eski cezaevi mevkiinde sabah saat 10.30'da bir araya gelen katılımcılar yürüyerek Cumhuriyet meydanına geldiler. Kaymakam Niyazi Ulugölge, Piraziz Kaymakamı Oğuzhan Erdi Atak, İlçe Mili Eğitim müdürü Şenel Bulut, İlçe Emniyet müdürü Turgay Kovancı, İlçe Jandarma komutanı Ütğm. Cihan Gültekin, Sosyal Hizmetler Merkezi müdürü Selçuk Türkmen, Tarım İçe müdürü Oğuz Yiğit, HEM müdürü Efendi Altun, İlçe Sağlık müdürü Dr. Hacer Neslihan Turan, Giresun ASP İl müdürü Mustafa Tosun, CHP İlçe Başkanı Reşat Nuri Özdemir,  Engelliler Dernek Başkanı Şenel Ergüner, çok sayıda dernek başkanı ve engelliler derneği üyeleri ile Hayat Şebnem Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi,  Güldeniz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve öğretmenlerinin de katıldığı meydandaki programın sunuculuğunu HEM psikolojik danışman öğretmeni Muhammet Mensur Işık yaparken, HEM işitme işaret dili öğretmeni Yurdagül Aydın’da işitme ve duyma engelliler için yardımcı oldu. Dernek Başkanı Ergüner’in Atatürk anıtına çelenk sunmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardında konuşmalar gerçekleşti. Bu konuşmalardan sonra Kaymakam Ulugölge’de, "Bugün Bulancak’ta çok güzel bir hava da çok güzel bir program ile engellilerin gününde birlikte olmaktan mutluyum.  Engelliler artık evlerinden dışarı çıkan, sosyal ve toplumsal her türlü hayatın içinde olan ve bütün faaliyetlere katılabilen insanlarımız olarak hayatın içindedirler. Yeni yasaların getirdiği haklar ile de daha çok yanı başımızdaki hayatın farkında olacağız. Bu program için emeği geçen herkese ve engelli kardeşlerimize teşekkür ederim" dedi. Yapılan müzikli gösterilerden sonra Engelliler Derneğinin 3-4-5 Aralık’ta açık kalacak olan ve engelliler tarafından yapılan serginin açılışı yapılarak program sona erdi.
'3 Aralık Dünya Engelliler Günü' Bulancak’ta geniş bir katılım ile yapılan programla kutlandı.

Bulancak Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğünün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, HEM müdürlüğü, Bulancak Engeliler Derneği ve Bulancak Kaymakamlığının destek olduğu ve ‘Yanı başımızdaki hayat’ sloganı ile yapılan program 3 Aralık Pazar günü Bulancak eski cezaevi kavşağında başladı, Bulancak Cumhuriyet Meydanında devam etti ve Engelliler Derneğinde ki serginin açılışı ile sona erdi.

Bulancak eski cezaevi mevkiinde sabah saat 10.30'da bir araya gelen katılımcılar yürüyerek Cumhuriyet meydanına geldiler. Kaymakam Niyazi Ulugölge, Piraziz Kaymakamı Oğuzhan Erdi Atak, İlçe Mili Eğitim müdürü Şenel Bulut, İlçe Emniyet müdürü Turgay Kovancı, İlçe Jandarma komutanı Ütğm. Cihan Gültekin, Sosyal Hizmetler Merkezi müdürü Selçuk Türkmen, Tarım İçe müdürü Oğuz Yiğit, HEM müdürü Efendi Altun, İlçe Sağlık müdürü Dr. Hacer Neslihan Turan, Giresun ASP İl müdürü Mustafa Tosun, CHP İlçe Başkanı Reşat Nuri Özdemir,  Engelliler Dernek Başkanı Şenel Ergüner, çok sayıda dernek başkanı ve engelliler derneği üyeleri ile Hayat Şebnem Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi,  Güldeniz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve öğretmenlerinin de katıldığı meydandaki programın sunuculuğunu HEM psikolojik danışman öğretmeni Muhammet Mensur Işık yaparken, HEM işitme işaret dili öğretmeni Yurdagül Aydın’da işitme ve duyma engelliler için yardımcı oldu.

Dernek Başkanı Ergüner’in Atatürk anıtına çelenk sunmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardında konuşmalar gerçekleşti.

Bu konuşmalardan sonra Kaymakam Ulugölge’de, "Bugün Bulancak’ta çok güzel bir hava da çok güzel bir program ile engellilerin gününde birlikte olmaktan mutluyum.  Engelliler artık evlerinden dışarı çıkan, sosyal ve toplumsal her türlü hayatın içinde olan ve bütün faaliyetlere katılabilen insanlarımız olarak hayatın içindedirler. Yeni yasaların getirdiği haklar ile de daha çok yanı başımızdaki hayatın farkında olacağız. Bu program için emeği geçen herkese ve engelli kardeşlerimize teşekkür ederim" dedi. Yapılan müzikli gösterilerden sonra Engelliler Derneğinin 3-4-5 Aralık’ta açık kalacak olan ve engelliler tarafından yapılan serginin açılışı yapılarak program sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.