MENÜ

Hak eden kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonluk yolundaki en kritik sınavlardan birine çıkan Galatasaray, Avrupa Kupaları’na katılmayı hedefleyen Trabzonspor’a konuk oldu. Sakatlık sorunundan kurtulan Burak Yılmaz ve Sneijder’a ilk 11’de şans veren Hamza Hamzaoğlu, Melo ve Semih’i kulübede bekletmeyi tercih etti.

Karşılaşma yüksek tempoda başlarken, Trabzonspor rakibine önde basarak atağa çıkmasını engellemek istedi. Cardoza, Deniz ve Erkan ile Galatasaray savunmasını zorlayan ev sahibi ekip mücadelenin ilk dakikalarında etkili oldu. Galatasaray ise sağ kanadını kullanmaya çalıştı. Ataklarını bu bölgeden geliştirmek isteyen Sarı-Kırmızılı ekip orta alanı kullanamadı. Sneijder ve Yasin’in oyuna dahil olamaması, Galatasaray’ın rakip kaleye gidememesindeki en büyük etkendi. 20. dakikada Mehmet Ekici orta alandan topla beraber hızlı çıktı ve Özer Hurmacı’ya oynadı. Özer de bekletmeden Sabri’nin arkasına sarkan Cardozo’yu gördü. Cardozo’nun içeri çevirdiği top pozisyonda büyük hatası olan Sabri’ye çarparak Özer’in önünde kaldı. Tecrübeli oyuncu kolay pozisyonda vuruşunu yaptı ve takımını öne geçirdi: 1-0. Hemen hemen her pozisyonda yerini kaybeden ve savunmayı zor durumda bırakan Sabri, golden sonra da aynı performansına devam etti. Trabzonspor ise orta alanı süratle geçerek rakibinin dağınık savunmasını hırpaladı. Özellikle Erkan ve Cardozo son derece etkili oldu.

Galatasaray kıpırdandı ama...

43’te Emre ceza sahası dışında vurdu, top üst direkten döndü. Bom boş pozisyondaki Burak dönen topa kafayı vurdu, yan direğe çarpan top auta gitti. İlk 45 dakika boyunca oyunun kontrolünü elinde bulunduran Trabzonspor soyunma odasına 1-0 önde gitti. İkinci yarıya Yasin-Olcan değişikliği ile başlayan Galatasaray daha organize ataklar geliştirmeye başladı. Sneijder’ın da oyuna ağırlığını koyması ile Cim Bom ilk yarıdaki görüntüsünden kurtuldu. 49. dakikada Selçuk ceza sahsı dışından yerden sert vurdu, Hakan son anda topu kornere tokatladı. 58’de Emre korneri kullandı. Ceza sahasında yaşanan karambolde topu önünde bulan Olcan’ın vuruşunu Hakan son anda topu çizgide kontrol etti. Kurduğu baskı ile rakibini iyice geriye hapseden Galatasaray, oyunu Trabzonspor yarı alanında oynamaya başladı. 65’te Emre 30 metreden vurdu, Hakan son anda kornere tokatladı. 67. dakikada Emre, Sneijder’ın sol taraftan verdiği pasa gelişine vurdu ve skora denge geldi: 1-1. Golden sonra Trabzonspor oyunda dengeyi kurmaya başlarken, Galatasaray’da top kayıpları fazlalaştı. Bu hataları iyi değerlendiren ev sahibi ekip son bölümde oyun üstünlüğünü tekrar eline geçirdi.

Fırtına vazgeçmedi

85. dakikada Erkan soldan ortaladı, savunmanın ortaklaşa hatasında bom boş kalan Medjani altı pasta dokundu ve golü yaptı: 2-1. Rakibinin savunma zaaflarını iyi değerlendiren Trabzonspor, zirve yarışındaki Galatasaray’ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Oyunun sadece küçük bir bölümünde etkili olan Sarı-Kırmızılılar’ın ise bu savunma ve savruk oyunu ile şampiyon olması çok zor görünüyor.

YORUM YAZ