“Hafta sonuna kadar fiyatın açıklanmasını bekliyoruz”

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, dün yaptığı açıklamada, başlayan çeltik hasadı ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nun yapacağı alımla ilgili bilgi verdi.
Ayçiçeği hasadının bitmekte olduğunu ve çeltik hasadının hızla devam ettiğini söyleyen Boyalık, “İnşallah çiftçilerimiz için hayırlı bir hasat olur ve çiftçilerimiz bol verimli, bol kazançlı bir hasat mevsimi geçirir. Bu sebeple geçen hafta TMO Genel Müdürümüz İsmail Bey’in de katılımıyla İpsala da bir toplantı yaptık. Toplantıda alım standartları ve alım yerleri belirlendi. İpsala ve Uzunköprü’de şu an çeltik alımları başladı, emanet alım yapılıyor. Fiyat henüz belli değil. Keşan’da da Pazartesi günü itibariyle emanet alıma başlanacak. Keşan’ın bu konuda şöyle bir şansı var. Pazartesi’ye kadar gerçek fiyatın ve alım baremlerinin açıklanması bekleniyor. Şu anda TMO’da baremlerle ilgili bir çalışma yapılıyor. Bu çalışma bittiğinde fiyat açıklanacak. Hafta sonuna kadar fiyatın açıklanmasını bekliyoruz. Keşanlı hemşerilerimiz ürününü teslim ederken hangi fiyata ürününü teslim ettiklerini bilecekler.” dedi.
ÜRETİCİMİZİN YÜZÜNÜN GÜLECEĞİ BİR FİYAT AÇIKLANACAK
Çeltik ürününü dökmek için üreticilerin şuan itibariyle TMO’dan randevu alınabilindiğini belirten Boyalık, “Randevu sistemi açık durumda. Bu sistemin açık olması zaten ürünün alınacağı anlamına geliyor. İnşallah TMO’nun piyasaya girmesiyle ve alımları gerçekleştirmesiyle üreticimiz rahat bir yıl geçirecek. Geçen senede TMO alım yapmıştı fakat geç zamanda yapmıştı. Bu sene piyasanın durumuna göre TMO, ‘Ofis çiftçinin dostudur.’ sloganıyla tekrar piyasaya girdi. Hasat başladığı gibide ürün almaya başlıyor. Bu konuda milletvekilimiz Rafet Sezen ve ayrıca İlyas Akmeşe’nin büyük emeği vardır. Biz onların kapısını çok çaldık ve çok görüştük. Kendim de çeltik üreticisi olmam sebebiyle konuyu iyi bildiğim ve iyi irdelediğim için çok defa fikir aldılar sağ olsunlar. TMO Genel Müdürümüz İsmail Bey de buğday sezonunda Keşan’a geldiğinde sezonla alakalı görüşmüştük. Akabinde de çeltik sezonuyla alakalı o gün de görüşlerini bildirmiştim. Bildirdiğim konuyla alakalı görüşlerimin tamamı bu sene önümüze çıktı. İsmail Bey konuyla alakalı çok duyarlı davrandı ona da teşekkür ediyoruz. Ama en önemlisi bizim Vekilimiz ve İl Başkanımız çeltik üreticisinin yanında olmak için çok çaba sarf ettiler ve son derecede faydalı işler yaptılar. Umarım iyi bir fiyat açıklanacak. Üreticimizin yüzünün güleceği bir fiyat açıklanacak. Kendi fikrime göre, kilogram fiyatı 1,70 TL veya 1,75 TL civarı bir fiyat açıklanmasını bekliyorum.” diye konuştu.