banner198

Hafız Ekrem Arslanel Efendi vefat etti!

Tosya İrfaniye Camii emekli İmam-Hatibi hafız Ekrem Arslaner (79) vefat etti.

Hafız Ekrem Arslanel Efendi vefat etti!
banner145

Tosya İrfaniye Camii emekli İmam-Hatibi hafız Ekrem Arslaner (79) vefat etti. 

Çankırı Buğdaypazarı Mahallesindeki evinde dün akşam saatlerinde kalp krizi geçiren Hafız Ekrem Arslaner, Çankırı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanedeki müdahalenin ardından Ankara Şehir Hastanesine sevk edilen Arslaner, tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde saat 20.30 sularında hayatını kaybetti.

Nakşibendi tarikatının Halidiyye kolundan olup Seydişehirli Abdullah Efendi, onun halifesi Devrekanili Merdan Efendi, onun halifesi Yapraklılı Mustafa Efendi (ölümü:1939), onun halifesi Ilgazlı Hacı Ahmet Efendi(ölümü:1975) onun halifesi Tosyalı Recep efendinin (ölümü:2008) günümüzdeki halifesi Hafız Ekrem Arslanel'in vefat haberi sevenleri arasında üzüntüyle karşılandı.

Kendi anlatımıyla Hafız Ekrem efendi, ilk dersini Ilgazlı Hacı Ahmet Efendiden almıştır. Arapça temel tahsilinden sonra ondan başta el-ihtiyar adlı fıkıh kitabını okur ve diğer ilimleri de tahsil eder. Tasavvufta ilk intisabı da Ilgazlı Hacı Ahmet efendiyedir. Onun vefatı ile manevi eğitimini Tosyalı Recep efendinin yanında tamamlar.

Balıbağı nüfusuna kayıtlı Hafız Ekrem Arslanel Efendi, Recep Eset Tosyevi’nin 3 Ocak 2008 ölümünden sonra Çankırı, Yapraklı, Çorum, Ankara, Ilgaz ve Tosya bölgesinden bağlıları ağırlıkta olmak üzere irşad ve sohbet faaliyetlerinde bulunuyordu.

Evli ve 3 çocuk babası olan Hafız Ekrem Arslaner'in cenazesi 10 Ekim 2020 Cumartesi (yarın) günü sabah saatlerinde Çankırı Mezarlıklar Müdürlüğü gasilhanesinde yıkanarak akabinde Kastamonu Tosya ilçesinde kılınacak Cenaze Namazı sonrası Tosya Asri Mezarlıkta Recep Efendi’nin yanında toprağa verileceği öğrenildi.

petshop

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2020, 02:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
sunal
sunal - 4 yıl Önce

Haci Hafiz Recep Ese Hoca efendi...

Mahmut kuz tosya
Mahmut kuz tosya @sunal - 4 yıl Önce

Dallamalık yapma
Âlemi veliyyüllah Recep efendimizin hz ( ks ) talebesi dir manevi evladı arkadaşıdır ...yorumuna dikkat et dallama..

Asım Serbes
Asım Serbes - 4 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Musa
Musa - 4 yıl Önce

Allah rahmet eylesin hacı babam

Asım Serbes
Asım Serbes - 4 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Sultan Çalık
Sultan Çalık - 4 yıl Önce

Allah Rahmet eylesin Hoca efendim

Süleyman Dönmez
Süleyman Dönmez - 12 ay Önce

Allah Rahmet eylesin, kabri ve mekanı cennet olsun

SIRADAKİ HABER