Hadi gel DSP’ye geri dönelim

29 Kasım 2016 09:22
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP’li yerel yönetimlerin Eskişehir’de örgütle uyuşma, tabanla kucaklaşma sorunu yıllardır var ve böyle de devam edeceğe benziyor. Belediyeciler, particiler ayrımı öyle bir sinmiş ki, bunu yok etmek için en az 20 sene lazım. Yerel’de ne yaparsan yap, Genel Politika başarıya ulaşmadığı sürece Yerel Yönetimler bundan olumsuz etkileniyor. CHP’li olmayan kitle eni konu CHP’ye antipatik bakmaya başladıkça, yerel yönetimlerin herkese ulaşma çabası hedefine zor ulaşıyor.
Ana muhalefetin temsilcisi olduğu için CHP’li Belediyeler hizmet üretecek işlerde maddi ve kamusal işbirliği adına son derece bahtsız ve bunları birleştirmek için harcanan enerji, bir yerde parti içi sorunlar da eklenince insanı hırpalar hale geliyor.
Tüm bunları yan yana yazıp düşününce, hele ki son günlerde CHP örgütü temsilcilerinin gaflarına bakınca, ‘Acep’ diyorum ‘Kafamın içinde DSP’den CHP’ye muhteşem bir geçiş yapan Büyükerşen ve Ataç, hadi DSP’ye geri dönelim dense, acaba derler mi ki?’ Üstelik daha önce DSP’ye sıcak bakmayan Kazım Kurt’a da teklif edilse Kurt, iki dakika da olsa düşünür mü?
Tabii benimki işin latifesi ama CHP’de bugüne bakınca, bir B planı olmadığını görüyor ve aklımıza bu gerçeklikten uzak senaryoları da getiriyoruz haliyle...
 
 
Stadyum’a acilen isim sponsoru bulunmalı
Eskişehirspor’da Sivas maçında alınan mağlubiyet ve kötü futbolu saymazsak işler yolunda, şampiyonluk yakın, her şey muhteşem gibi gözüküyor.
Belli ki, içinde bulunduğumuz vahim tabloyu yönetim dile getirmeyince, herkes işler halloldu zannediyor. Ancak işler sanıldığı kadar güllük gülistanlık değil. Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan ve Anadolu Gazetesi’nden okuduğunuz ürkütücü tablo bir hayal ürünü değil, işin az bile değinilmiş en büyük gerçeği.
3 puan kaybetmeye bile tahammülü olmayan bizler şunu bilmeliyiz ki, eğer FİFA’dan ödenmesi emredilen futbol dünyası borçlarını ödemezsek, 50 puan’dan fazla puan silinir bu takımdan. Hedef de umut da kalmaz ve bizi bir daha kimse kurtaramaz bu cehennemden.
Ocak ayına kadar süremiz, zamanımız var ama acele etmemiz lazım. En azından puan silme kararına sebebiyet verecek acil ödemeleri temizlemek için, stadyum isim hakkının çok iyi bir rakama pazarlanması ve Ocak ayını kazasız geçmemiz lazım. Öyle 3, 5 ile olacak bir iş değil. Bugüne kadar kulübü idare etmek için sürekli belli rakamlarda destek veren yöneticilerle de olacak iş değil bu. Bu ancak Stadyum isminin 20 milyon TL gibi bir rakama iyi bir alıcı bulunmasıyla halledilecek bir iş. Bu konuda da dönüp dolaşıp destek isteyeceğimiz tek bir erk, tek bir güç var, o da İktidar… İktidar’ın temsilcileri bu konu hakkında daha önce bir söz vermişlerdi, şimdi o sözü tutmalarını arzu ediyor ve Ocak ayı gelmeden camiayı rahatlatmalarını umut ediyoruz. Aksi halde ne Stadyum’un, ne isminin, ne de başka bir şeyin anlamı kalmayacak zaten.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi