Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hacı Ömer Camii restorasyonu ?yılan hikayesi?

Hacı Ömer Camii restorasyonu ?yılan hikayesi?

Erdek´in en eski camisi olarak bilinen tarihi Hacı Ömer Camii´nin restorasyon çalışmaları yılan hikayesine döndü.

Erdek´in en eski camisi olarak bilinen tarihi Hacı Ömer Camii´nin restorasyon çalışmaları yılan hikayesine döndü.
Daha önce de birçok kez tadilat geçiren tarihi caminin restorasyonunun uzaması, ?Acaba birilerine rant mı sağlanıyor?? sorusunu gündeme getirirken, restorasyon çalışmalarının bitirilemeyişine vatandaşlar da tepki göstermeye başladı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü´nce restorasyonu 2 yıldır devam eden tarihi Hacı Ömer Camii´nin bitirilmeyişine ilçe halkı da "yeter artık" diyerek tepkilerini yüksek sesle dile getiriyor.
Halktan gelen tepkiler her geçen gün artarken, bu kez güçlendirme çalışması yapılacak bahanesiyle minarenin yıkımına başlandı. Minarenin yıkım çalışmalarında sökülen taşlara numara verildiği gözleniyor.
Restorasyon işi adeta ?yılan hikayesi?ne dönen tarihi Hacı Ömer Camii´ndeki keyfiyete büyük tepki gösteren vatandaşlar, "Bu cami ilçemizin en eski ve köklü camilerinden biriydi. Cami, 2017 yılında başlatılan tadilatın, 2018 yılında bitmesi gerekiyordu. 5 ay sonra 2020 yılına girilecek. Cami binası ve bahçesi derken şimdi minarenin yıkımına başlandı. Birileri bizim aklımızla mı oynamak istiyor? Bu sorunun cevabını arıyoruz. Bu kafaların asıl niyetleri camiyi kökten yok etmek ise açık açık söylesinler bizler de gerçeği öğrenmiş olalım. Bu nasıl bir restorasyon anlamış değiliz" diyerek yetkilileri uyardı. 

Bilindiği gibi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen´in annesi Zümrüye İlgen´in cenaze törenine katılmak üzere Eylül 2016 ayında geldiği sırada, Erdek´te cenaze namazının kılındığı Hacı Ömer Camii´ni bakımsız görmesinin ardından, yetkililere restorasyon talimatı vermiş, bu talimat üzerine çalışma başlatan Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü söz konusu cami için onarım ihalesi açmış, ihaleyi Akaygil Yapı Restorasyon Mimarlık şirketi kazanmıştı. 498 bin 719 lira bedel üzerinden 16 Ocak 2017 tarihinde yapım sözleşmesinin imzalandığı restorasyon uygulamasının bitiş tarihi ise 5 Ocak 2018 olarak belirtilmişti.
Haber: Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli