Hacda Görev Yapmak İsteyenlere Önemli Duyuru

2017-01-19 07:32:13

 Hacda Görev Yapmak İsteyenlere Önemli Duyuru

Artvin Müftülü Hacda Görev Yapmak İsteyen Kurum Dışı Çalışanlar İçin Kriterleri Açıkladı

Artvin İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 2017 yılı Hac organizasyonunda Kurum dışından Aşçı - Aşçı yardımcısı, Mutfak görevlisi olarak görevlendirilmek isteyenlerde aranan kriterleri açıklandığına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Artvin Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada; “ Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılı Hac organizasyonunda Kurum dışından Aşçı - Aşçı yardımcısı, Mutfak görevlisi olarak görevlendirilmek isteyenlerde aranan kriterleri açıklandı. Müracaat işlemleri 16 – 26 Ocak tarihleri arasında İl Müftülüklerine gerekli evraklarla birlikte bizzat yapılacaktır.

Kurum Dışı Müracaat Edeceklerde;

Her hangi bir kamu kurumunda aşçı kadrosunda çalışıyor olması veya emekli olması, Her hangi bir kamu kuruluşunda çalışmayanlar için ise Aşçılık Meslek Yüksek Okulu, Otelcilik ve Turizm Meslek Yüksek Okulu mezunu olmak veya Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı aşçılık sertifikası sahibi olması, Kamu kurumunda çalışanlar için 2017 yılı hac organizasyonunda görevlendirilmesinde her hangi bir sakınca bulunmadığına dair kurumundan alacağı muvafakat belgesini Ek-2 müracaat dilekçesine eklemiş olması, 31 Aralık 1956 tarihinden sonra doğmuş olması, 2016 yılı haça organizasyonunda görevlendirilmemiş olması, Erkek olması, Kamu kurumunda çalışanlar için son beş yıl içerisinde uyarma ve kınama hariç disiplin cezası almamış olması, Kamu kurumunda çalışmayanlar ise adli sicil kaydı olmadığına dair belgeyi ibraz etmiş olması, Ek-2 dilekçe ile a ve b bentlerinde belirtilen şartları taşımak kaydıyla müracaatını bulunduğu yerdeki il müftülüğüne yapmış olması, Görevlendirilmesinde sağlık açısından her hangi bir engel bulunmaması, Yapılacak olan sözlü/uygulamalı sınavda başarılı olması, (müracaatta bulunanlardan 2013,2014 ve 2015 yıllarında başarılı olup hac ve umre organizasyonlarında görevlendirilenler sözlü/uygulamalı sınavdan muaf tutulacaktır.) ” ifadelerine yer verdi. 


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com