Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bu yıl 5.düzenlenen, okul öğrencilerinin ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi öğrencilerinin oylarıyla belirlenen 5. Geleneksel Medya Ödülleri töreni gerçekleşti. Okulun konferans salonunda düzenlenen törene, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, OMÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta, gazeteciler ve öğrenciler katıldı.

HER YIL DAHA İYİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Şahin, ''Biz sektörde çalışan arkadaşlarımızı bu tören vasıtasıyla öğrencilerimizle buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu yıl ilk defa OMÜ İletişim Fakültesi öğrencileri de oylamaya katıldı. Her geçen yıl daha iyisini yapmak için çabalıyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ederim'' dedi.

HAYAT TARZINI MEDYA BELİRLİYOR
Basın yayının kendi olmaktan çıkıp halk adına hareket etme yeterliliği olduğunu söyleyen İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, ''Üzerinizdeki sorumluluk çok büyük. Artık toplumların ve insanların hayat tarzını dahi medya belirliyor. Teknolojiyi çok iyi takip etmek zorundasınız. Bir bilgisayar yazılım programı dünyayı değiştirebiliyor. Kendinizi küçük görmeyin. Teknolojiyi özümseyin ve dinamik olun. Sizin alanınız başkalarının görmediğini onlardan önce görmeniz gereken bir alan. Yarınları çok iyi tahlil etmeniz gerek. Toplumu olumsuz manipüle etmek isteyen şer odaklarının da olumsuzluklarını devre dışı bırakmanız gerekiyor'' sözlerini kaydetti.

BASIN DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI
Basının tüm demokrasilerin temel taşlarından birisi olduğunu söyleyen Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, ''Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak, milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Bu vesileyle 10 Ocak çalışan gazeteciler gününüzü kutluyor selam ve saygılarımı sunuyorum'' ifadelerini kullandı.

HABER'E ÖDÜL YAĞMURU
Konuşmaların ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Haber Medya Grubu 4 alan ve 7 kategoride 7 ödül alarak törene damgasını vurdu. Gazete alanında Yılın Spor Haberi kategorinsinde Salim Yıldız; televizyon alanında, yılın haber programı ödülünü Haberaks TV'den ''Ana Haber Bülteni'' ile Duygu Eker Kaya, Kültür Sanat Programı alanında ''Ayaklı Mikrofon'' ile Haberaks TV'den Nur Ok ve Mustafa Ekinci, yılın spor programında Haberaks TV'den ''Taraftarın Sesi'' ile Hüseyin Karataş, radyo alanında yılın radyo programını Haber Radyo'dan ''Serbest Bölge'' ile Şennur Şenyer, yılın tasarımı ile de HaberHayat Dergisi'nden Kübra Şenocak ve yılın dergi röportajı ödülünü de Ayşe Kuşcu aldı.

Zerrin SOMUNCU