Haber46’nın son bir ay içinde gündeme getirdiği bir belediyedeki usulsüzlük iddiası ve iki gün önce aynı belediyenin bazı çalışanlarıyla bazı iş adamlarına yönelik KOM Şube tarafından düzenlenen operasyon sonrası meydana gelen gelişmeler ve dedikodularla ilgili aşağıdaki açıklamayı yapmak zaruri hale gelmiştir.

Ben Furkan Çam olarak Haber46’yı iki yıl önce devraldım ve Haber46’nın şanla şerefle geride bıraktığı 15 yıllık yayın politikasını devam ettirmeye çalışıyorum.

Haber46’nın kurulduğu ilk gün benimsediği ve ilan ettiği “doğruyu yapan kim olursa olsun alkışlamak, yanlışı yapan kim olursa olsun eleştirmek ve ikaz etmek” düsturu bugün de geçerliliğini korumaktadır.

Haber46 olarak haberlerimizde şehrimizin, bu şehirde yaşayan insanların ve memleketimizin menfaatlerini korumayı şiar edindik. Bizim için önemli olan kurumlar değil en büyük kurum olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Yüce Türk Milletidir.

Ancak; memleketimizin menfaatlerini korurken hiçbir kurum ya da kuruluşu karşımıza almak, onlarla savaşmak, onları yenmek, mağlup etmek, bu haberlerden menfaat sağlamak gibi yollara tevessül etmeyiz.

Geçtiğimiz günlerde KOM Şube tarafından yapılan operasyonu içinde yanlış hiçbir bilgi olmadan haber yaptık. Haber46’ya “Operasyon haberini neden yaptınız?” diye soranlar, aynı mantıkla gittiklerinde yarın KOM Şube’ye de “Bu operasyonu neden yaptınız?” diye sorabilirler.

Operasyonu “Suçlu oldukları kesinleşmediği sürece masumdurlar, bu yüzden haberi yapmamalıydınız” diye eleştirenlere biz soruyoruz. O halde “Uyuşturucu Operasyonu” “Kaçakçılık Operasyonu” gibi haberleri de yapmayalım. Zira onlar da mahkemeye çıkmış ve suçlulukları kesinleşmiş değil. Bu hiç doğru olmaz. Operasyon haberi yapılır bu gazeteciliktir. Ancak yarın yargılanmanın sonunda masum oldukları anlaşılırsa o haber de aynı şekilde haber olarak okuyucumuza sunulur. Bu da gazeteciliktir.

Haber46, haber yaparken eğer doğru bilgilere ulaşmışsa “bekleyelim ne olacak” tarzı bir düşünce içine girmez. Haberi yapar bekleriz, gelişmeler oldukça haberi zenginleştirmeye devam ederiz.

Haber46, kamuoyunun bilgi alma hakkına sonuna kadar inanmaktadır ve bu hakkını kullanması için elinden geleni yapmış ve yapmaya devam etmektedir.

Haber46 bu yüzden Türkiye’nin en çok ziyaret edilen ilk birkaç haber sitesinden biridir.

Haber46, hiçbir kurum ya da kuruluşu hedef almış değildir. Yaptığımız haberler sonrası bazı kişilerin ilgili kurum ve kuruluşları ziyaret ederek “Gördünüz mü, Haber46 sizi hedefine aldı. Haber46 sizin karşınıza geçti, sizin aleyhinizde haber yapıyor, sizi bitirmeye çalışıyor, size savaş açtı” benzeri açıklamaların tamamı yanlıştır. Biz kimseyi hedef almayız. Kimsenin ne karşısında ne de yanındayız. Biz medya kuruluşu olarak, tam olmamız gerektiği yerdeyiz. Olması gerektiği yerde durmayanlar kendilerini sorgulasınlar.

Bu şehri yönetmeye çalışan başta belediyeler olmak üzere, tüm siyasetçilerle, resmi ve özel kurumlarla ve kişilerle iş birliğimiz her zaman devam edecektir. Örneğin: Bugün yanlışını eleştirdiğimiz bir Belediyeyi yarın yaptığı güzel bir hizmetten dolayı alkışlamaktan hiç gocunmayız. Gazetecilik etiği ve onuru bize bunu öğretir.

Haber46, haber yaparken o kurumun basına verdiği desteği göz ardı eder. Zira basına destek vermek o kuruma yanlış yapma hakkı vermez. Karşı taraf da böyle bir beklenti içine girmez. Bunu bir örnekle açıklamak istiyoruz: Ak Parti İl Teşkilatı 8 Ağustos 2019 tarihinde Kurban Bayramı ilanı verdi. Bir gün sonra yani 9 Ağustos 2019 tarihinde Haber46 manşetten “Kahramanmaraş depreme hazır mı? Sorularımız neden cevapsız kalıyor?” başlığıyla bir haber yaptı ve şehir yönetimini eleştirdi. Ne biz “Bize ilan verdiler, bu haberi yapmayalım” gibi bir düşünce içine girdik ne de karşı taraf “Size ilan veriyoruz, bu haber de neyin nesi” dedi.

Haber46’yı hedef göstermeye çalışanlar, dedikodu yapanlar, iftira atanlar, yüzümüze gülüp arkamızdan konuşanlar, gizli kapılar ardında oturup “bu iftiramız da tutmadı, başka iftira bulalım” diyenler, iftiralarına inanmayanlara “size müstahak” diyenler, “Haber46 yanlış yapmaz, güveniyoruz” diyenleri gidip başkalarına şikâyet edenler, üçerli beşerli toplanıp Haber46’yı bitirme projesi geliştirenler boşa yormayın kendinizi. Allah doğrunun yardımcısıdır. Biz bu yola tek başımıza da olsa Elif gibi dimdik yürümek için çıktık. Tavsiyemiz Haber46’ya iftira atmak için yorduğunuz kafalarınızı biraz da “bu memleket nasıl gelişir?” sorusuna cevap bulmak için yorun.

Bir defa daha açıklamak istiyoruz:

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen ilk birkaç haber sitesinden biri olan Haber46’nın başlatmış olduğu ve sürdürdüğü bir savaş yoktur.

İlgili Belediyenin yaptığı hizmetler tarafımızca dikkatle takip edilmektedir. Dün olduğu gibi bundan sonra da haber değeri taşıyan her hizmetine sayfalarımızda yer vermeye devam edeceğiz.

Bu şehri yöneten başta Ak parti Milletvekillerimiz olmak üzere, tüm milletvekillerimizin ve Belediye Başkanlarımızın şehrimiz için yaptıkları ve yapılmasına vesile oldukları hizmetleri vatandaşlarımıza duyurmaya devam edeceğiz. Ancak yapılmayan, eksik bırakılan, unutulan, yanlış yapılan hizmetlerle ilgili uyarı görevimizi de hiçbir etki altında kalmadan yapmaktan geri durmayacağız.

Haber46’ya atılmaya çalışılan iftiralarla ilgili ise bir önerimiz var. Size biri gelip “Haber46 şunu yapmış” dediğinde o kişiye “Tamam Furkan Çam’ı arayalım gelsin, bu iddianızı onun yüzüne karşı söylemek ister misiniz?” diye öneride bulunabilirsiniz. Bakalım ne cevap verecek?

Son Olarak;

Biz doğru durmaya devam edelim, eğri belasını bulur…