02 Nisan 2020 15:14

Haber-Sen: Koronavirüs döneminde dağıtım yapan PTT emekçilerinin mesaisi arttı

Haber-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Elçek: Uzayan kuyruklar merkezdeki çalışanları, internet üzerinden çoğalan alışverişler ise dağıtımcıları çok zorluyor.

Fotoğraf: Mehmet Ali Elçek

Paylaş

Burcu Yıldırım
Ankara

Haber-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Elçek, salgın döneminde iş yoğunlu artan PTT emekçilerini ve taleplerini Evrensel’e değerlendirdi. Sosyal yardımlar ve işşizlik sigortası nedeniyle merkezlerde yaşanan yoğunluğa ve dağıtımcıların mesailerinin arttığına dikkat çeken Elçek, sosyal kart çıkartılarak kullanıcıların PTT matiklere yönlendirilmesi ve çalışma saatlerinin kısaltılmasını talep etti.

Koronavirüs salgını ile mücadelede fiziksel mesefa ve ‘evde kal’ çağrıları yapılırken son günlerde PTT önlerinde uzayan kuyruklar dikkat çekiyor. Bu kuyruklara yatan maaşlar, sosyal yardım ve işsizlik sigortası ödenekleri yol açarken gözler PTT emekçilerine ve dip dipe beklemek zorunda kalan insanlara döndü. Yaşanan süreci ve PTT emekçilerinin taleplerini dile getiren Haber-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Elçek, “Çalışanlar zor durumda. Son günlerde, daha önce eksik olan maske, dezenfektan ve eldiven gibi eşyalar dağıtıldı ama uzayan kuyruklar merkezdeki çalışanları, internet üzerinden çoğalan alışverişler ise dağıtımcıları çok zorluyor” dedi.

“SOSYAL KART ÇIKARTILARAK İNSANLAR PTT MATİKLERE YÖNLENDİRİLMELİ”

Bazı şubelerin kapatılmasıyla beraber merkez şubelerde yoğunluğun arttığını ve buralarda çalışma sürelerinde esneklik sağlanmasından ziyade iş yükünün arttığını belirten Elçek, “Çalışan emekçiler için iş yükü oldukça arttı. PTT’ye gelinerek yapılan işlemlerin sosyal kart çıkartılarak PTT matiklere yönlendirilmesi gerekiyor. Ankara görece rahat ama diğer iller çok daha sıkışık” dedi. Özellikle kırsal kesimlerde dağıtıcıların haftada en az bir kere köylere kadar gittiğini hatırlatan Elçek, “Dağıtımcıların mesaisi salgınla beraber çok daha arttı. Zorunlu alışverişler dışında internetten alışveriş yapılmamasını ve çalışma saatlerinin kısaltılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Karaca: Korona ile mücadele erkek şiddetinin bahanesi olamaz

SONRAKİ HABER

Ticaret Bakanlığı maskede fahiş fiyat uygulayan firmaların isimlerini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...