Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitleri Ömer Halis Demir Çokamaçlı Salonu'nda kutlama programı düzenledi. Programa, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİK ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ
Törenin açılış konuşmasını yapan Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Mahmut Erdoğan, ''Aslında çok uzun zaman önce bir araya gelmek istedik. Ancak bir türlü kısmet olmadı. Şimdi bu kadar arkadaşımızla aynı ortamda bulunuyor olmak bizim için çok mutluluk verici. Bizler birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz sürece eminim ülkemizin başına kötü şeyler gelmeyecek. Böyle anlamlı günde burada olan herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

CEMİYET ÇOK MÜCADELE VERDİ
İnsanların en kutsal hakkının haber almak olduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ''Artık haber yapma teknolojisi gelişti. Bu birçok şeyi altüst etti ve dünyadaki çatıyı yeniden oluşturma mecburiyeti doğurdu. Artık dünyada hiçbir şeyin gizli kalma şansı kalmadı. Bu özgürlüklerin kısıtlandığı dönemleri ülkemiz yaşadı. Gazeteciler cemiyetinin bu anlamda ülkeye katkı vermek için çaba içinde olduğunu biliyorum. Samsun Gazeteciler Cemiyeti, Necdet Uzun zamanından bu yana bu mücadeleyi verdi ve mesafe kat etmede de başarılı oldu. Allah hepsinden razı olsun. Türkiye 15 Temmuz hain saldırısından sonra haberle ilgili hızın yetersizliği veya arttırılmasıyla ilgili başka bir ihtiyacı daha doğurdu. Hain saldırıdan sonra ülkemiz terör örgütlerinin saldırılarını yaşadı. Bu süreçten sonra yapılacak haberler bu terörün engellenmesinde ve insanları travmadan korumaya katkısı olacak diye düşünüyorum. Gazete dünyamızın üstlenmesi gereken sorumluluklar var. Hepinizin gününüzü kutluyorum. Daha iyi yarınlar için daha çok enerji sarf etmemiz gerekli'' ifadelerini kullandı.

SAMSUN BASINI GÜÇLÜ OLMALI
Samsun'da çok fazla gazeteci olmasının mutluluk verici olduğunu kaydeden Vali İbrahim Şahin ise, ''Samsun'da çok kaliteli gazeteciler var. Özellikle araştırma dolu köşe yazılarını takip ediyorum. Tabii bazen dikkat çekmek için de yalan haberler de yazılıyor. Bugün buna belki ses çıkarılmaz ama yarın acısını çıkarırlar. Klasik medya artık kalmadı. Her geçen gün eriyor. Özellikle şimdi yeni medya olarak tabir edilen alan her gün daha da önem kazanıyor. Ben Mahmut Erdoğan'ı kutluyorum. Gazetecilerin bir araya gelmesi çok zor. Zaman zaman bölünüyoruz. Halbuki güçlü olmanın yolu birlikten geçiyor. Bu yüzden Samsun'da da güçlü olmak istiyorsak, birlikte hareket edilmesi gerekiyor. O yüzden şehrimizde derli toplu, ciddi ve dayanışan bir ekip olmamız gerekiyor. Bu güzel organizasyonu gerçekleştirenleri kutluyorum, tüm gazetecilerin gününü kutluyorum'' dedi.

HABER MEDYA'YA BAŞARI ÖDÜLÜ
Konuşmaların ardından Samsun'da çalışan gazetecilere ödülleri protokol tarafından verildi. Haber Medya Grubu'ndan, Haber Medya Satış ve Pazarlama Direktörü Hülya Hacıoğlu, Haber Medya Haber Müdür Yardımcısı Duygu Eker Kaya, Haber Gazetesi Spor Müdür Vekili Selçuk Kaya, Haberaks TV muhabiri Nur Ok, Haberaks TV kameramanı Mustafa Ekinci ve Haber Gazetesi muhabiri Zerrin Somuncu başarılı ve özverili çalışmaları dolayısıyla ödüle layık görüldü.

Zerrin SOMUNCU, Tayfur KARA