Türkiye'nin en büyük üç bölge gazetesinden biri olan ve haber merkezi altyapısı, uzman kadrosuyla bölgenin en çok okunan gazetesi unvanını elinde bulunduran Haber Gazetesi'nin, Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara, gerçekleşen törenle yeni görevine resmi olarak başladı. Haberaks TV stüdyolarında gerçekleşen törene, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, Haber Medya Satış ve Pazarlama Müdürü Mehtap Yeşilbaş, Haber Medya Haber Müdürü Zeynep Irmak Öcal, Haberaks TV Genel Yayın Yönetmeni Onur Nurdemir, HaberHayat Dergisi Editörü Kübra Şenocak, Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Kocaoğlu, Haber Medya Muhasebe Müdürü Mehmet Akif Demirtaş, Haber Gazetesi Abone ve Dağıtım Müdürü Orçun Demirsoy, Spor Müdürü Selçuk Kaya, Sosyal Medya Müdürü Serkan Eskalen ve Haber Medya Grubu çalışanları katıldı.

BAŞARILI OLACAĞINDAN ŞÜPHEMİZ YOK

Yaşanan değişimi 'yeni bir heyecan' olarak nitelendiren Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "Bugün önemli bir pozisyona Osman Kara arkadaşımızın atamasını resmi olarak gerçekleştiriyoruz. Geçen hafta uzun yıllardan bu yana genel yayın yönetmenliğini profesyonel olarak sürdüren Necdet Uzun arkadaşımız kendi isteğiyle, yeni bir kan değişimi düşüncesiyle hareket etti. Biz de bu kararı saygıyla karşıladık. Bünyesinde 16 şirket barındıran Borsan Grup'ta yaklaşık 2 bin 500 kişi çalışıyor ve sürekli benzeri durumlarla karşılaşıyoruz. Daha yeni bir heyecan ve kan için bunlar olabiliyor. Necdet Uzun inşallah gittiği yerde daha başarılı olur. Osman bey ile birkaç gün önce görüştük, yıllardır dostumuz ve bünyemizde çalışıyor. Büyük bir birikimi var ve bu koltuğu rahatlıkla doldurup, en iyi şekilde bizi temsil edebilecek bilgiye sahip. O da sağolsun bizi kırmadı ve bu görevi kabul etti. Bugün de resmi olarak Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine başladı. Bu tür değişimler hem giden hem gelen hem de kurum için yeni bir kan ve heyecandır. 44 yıllık iş hayatımda inandığım en önemli şey, değişimdir. Değişmeyen tek şey de değişimin kendisidir. Yeni görevinde Osman Kara ağabeyimize başarılar diliyorum. Başarılı olmasıyla alakalı hiçbir endişemiz yok. Bu sektör ne kadar kaliteli hale gelirse bu herkes için iyi. Sektör de bir itibar kazanmış olur" dedi.

İYİDEN TARAFIZ

Başarıya giden yolun gönülleri kazanmaktan geçtiğini söyleyen Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara ise, "Sizlerle uzun zamandan beri aynı kurumsal çatı altında bir aradayız. Hepinizi tanıyor ve seviyorum. Sizler sevilmeyi hak eden, sevgi ve saygı dolu pırıl pırıl genç insanlarsınız. Sizlerle bir ağabey kardeş sevgisi, samimiyeti ve saygısı içindeki beraberliğimiz bundan sonra farklı bir statüde fakat aynı anlayış, aynı sevgi ve saygı içerisinde daha da yoğunlaşacak. Bu yeni yapılanmada sizlerle birlikte çalışmak beni mutlu edecektir. Dilerim ki, bu beraberlik sizlere de mutluluk versin. Bir vatandaş, bir aydın ve özellikle de bir gazeteci olarak hepimizin bu kente, bu vatana, bu millete ve bu devlete borcumuz var. 'Gazeteci tarafsız olmalıdır' diye bir algı vardır. Biz tarafız: Bu kentten, bu vatandan, bu devlet ve bu milletten yana tarafız ve taraf olmaya devam edeceğiz. Biz tarafız: Doğru ve gerçek haberden yana tarafız. Haber, gazetecinin namusudur. Namusumuza asla leke sürdürmeyeceğiz. Biz iyiden, güzelden, doğrudan yana tarafız ve taraf olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK SEVGİ

Konuşmaların ardından Ölmez, Şenocak ve Kara, hep birlikle pasta kesimi gerçekleştirdi. Büyük bir sevginin yaşandığı törende medya çalışanları Kara'yı tebrik etti. Yeni görevine çiçeklerle karşılanan Kara'ya ise daha sonra mesai arkadaşları, çalışma odasına kadar eşlik etti.

Zerrin SOMUNCU