Bu işin para ile pulla alakası yok. Rızık Allah'tan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocuk sahiplerinin 'nasıl bakarız' sorusunu sormaması gerektiğini belirterek, "Kusura bakmayın rızkın sahibi ne...

Bu işin para ile pulla alakası yok. Rızık Allah'tan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocuk sahiplerinin 'nasıl bakarız' sorusunu sormaması gerektiğini belirterek, "Kusura bakmayın rızkın sahibi ne sizsiniz ne de biziz. Hiç endişe etmeye gerek yok. Bu işin para ile pulla alakası yok" diye konuştu.

"ÇOCUK YAPMANIN PARAYLA PULLA ALAKASI YOK"

Yeşil Ay tarafından düzenlenen Zümrüdüanka ödül töreninde konuşan Erdoğan, konuşmasının sonunda, ailelerden yine en az 3 çocuk sahibi olmalarını isteyerek, aksi halde Türkiye'nin 2050'li yıllarda Batı için tehlike olan "yaşlı nüfus" ile baş başa kalacağını söyledi.

Erdoğan, "Bunu güçlü toplum olalım diye istiyorum. Bir gün öleceğiz. Bir başbakan gelmişti, bir cumhurbaşkanı gelmişti, en az üç çocuk istemişti de, biz inanmamıştık demesinler" şeklinde konuştu.

Erdoğan şunları dile getirdi: “Bir olur garip olur. İki olur rakip olur. Üç olur dengi olur. Dört olur bereket olur, gerisi Allah kerim demek lazım. Efendim ama nasıl bakacağız? Kusura bakmayın rızkın sahibi ne sizsiniz ne de biziz. Hiç endişe etmeye gerek yok. Bakıyorsunuz Anadolu’dan bir çok örnek verebiliriz. 7 tane kardeş 7’side tahsilini yapmış. Zengin bir aile değil bizdeki milyarderlere bakıyorsunuz bir, iki çocuğu var. Bu işin para ile pulla alakası yok.”

Odatv.com

en az 3 çocuk Tayyip Erdoğan arşiv