Ataşehir24’ün Özel Haberine göre:

Tuzla Belediyesi’nin 2019 yılında yaptığı icraatlarının ortaya konulduğu Denetim komisyonu raporlarından belediyenin halka hizmet için harcaması gereken kaynakları, Başkan Şadi Yazıcı için reklam ve tanıtım bütçesine dönüştürmesinin yankısı sürüyor.

 Fakir fukara beklesin, gurebaya yol açın!

Bugün yayınladığımız haberde Tuzla’da sosyal hizmet için harcanan, yani fakir fukaraya giden 1 TL’ye karşılık 3 TL para harcandığını yazmıştık. Bu 3 TL’den gurebalar(*) da nasibini alıyor.

Okurlarımız 1 TL, 3 TL deyince yanlış anlaşılmasın işin özü şu; fakir fukaraya 19 milyon harcayan belediye başkanlığı kendini tanıtmak ve anlatmak için 52 milyon harcamış.

Yol, kanal, altyapı dursun! Paralar reklama!

Raporlara yansıyan rakamlara göre, Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’nın şahsi tanıtımı ve özel bütçesi olarak da kullanılan (Basın Yayın, Özel Kalem ve Kültür) müdürlüklerin 52 milyonluk harcamasını yaptırabilmek için, Fen İşleri Müdürlüğü bütçesinden 20 milyon, Emlak İstimlak Müdürlüğü bütçesinden de 10 milyon TL kaynak aktarılmış.

Yani belediye tanıtım, reklam vb. bütçelere para bulmak adına, Tuzla’nın altyapı problemlerini çözmek, vatandaşın sokağını genişletmek ve daha yaşanılır bir Tuzla oluşturma imkanlarını bir kenara itiyor.

Tuzla’nın gündeminde AK Parti var!

İşin acı tarafı ise AK Partili belediyenin yol, asfalt, yağmur suyu vb. vatandaşa konfor sağlayacak yatırımlara harcaması gereken parayı, yüzde 84 oranla doğrudan temin (adrese teslim) reklam, tanıtım vb. Havaya giden işlere harcaması da Tuzla’nın muhalefetinin bir numaralı malzemesi olarak sokakta konuşuluyor.

Kaynak / Ataşehir24