ANASAYFA arrow right Yaşam

Nüfusuna göre vaka artışında İstanbul’u geçmiş durumdayız

Nüfusuna göre vaka artışında İstanbul’u geçmiş durumdayız
YAYINLAMA: 09 Temmuz 2020 / 20.51
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2020 / 21.33
1 Haziran normalleşme süreci ile birlikte Gaziantep’te Koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanıyor

Kentte vaka sayılarının arttığına dikkat çeken ve birçok hastanenin dolduğunu açıklayan Genel Sağlık İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Prof. Dr. Ercan Küçükosmanoğlu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi içerisinde vaka artışının en fazla yaşandığı şehrin Gaziantep olduğunun altını çizdi. “Paylaşılan istatistiklere bakıldığından nüfusa göre vaka artışında İstanbul’u geçmiş durumdayız. O nedenle Gaziantep’e özel önlemlerin bir an önce alınması ve hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

AVM’lerin açılması başlı başına yanlış bir karar

Türkiye’nin çok erken normalleşme sürecine girdiğini belirten Küçükosmanoğlu, AVM’lerin açılmasının başlı başına yanlış bir karar olduğunu söyledi. “İl İl vaka sayıları açıklanmıyor, ama hasta sayılarının arttığını hastanelere gelen hastalardan anlıyoruz. 200-250 bin çalışanı ile Gaziantep OSB ülkemiz açısından önemli bir yer tutuyor. Dolayısıyla geçmiş dönemdeki vaka artışlarının nedeni Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretimin devam etmesidir. Sanayi ve üretim devam etsin, fakat diğer taraftan da gerçekleri görerek önlemleri almak gerekiyordu. OSB’de Koronavirüs ile ilgili bir çalışma yapıldı, ancak yayınlanmadı, bu araştırmanın yayınlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kentimize özel önlemlerin alınması lazım

Gaziantep’te toplu taşımanın önemli bir yer tuttuğu tespitini yapan Küçükosmanoğlu, “Kentimizde toplu taşıma çok zayıf. Yeterince otobüs bulunmuyor. Bu nedenle de sıkıntı yaşanabiliyor. Koronavirüs, vatandaşlarımıza yeteri kadar anlatılamadı. Bunu vaka sayılarının artmasından görebiliyoruz. Dolayısıyla kentimize özel önlemlerin alınması lazım. Çünkü vakaların arttığı şu günler tam da önlemlerin alınacağı zamandır. Örneğin; toplu halde biraraya gelmeler engellenebilir, kamu da esnek çalışma sistemi yeniden getirilebilir, hastanelerin hasta kabulünde kısıtlanmalar olabilir, pandemi veya normal hastaneler birbirinden ayrılabilir şeklinde açıklamada bulundu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi içerisinde en fazla vaka artışı kentimizde

Küçükosmanoğlu, hastanelerin yoğun olmasını normal hastaların başvurmasına bağlarken, “Normal hastalar 3 aydan beri hastaneye gelmiyordu. Ama şu anda yoğunluk artınca COVİD-19 hastalarına yer bulunmada sıkıntı yaşanmaya başlandı. Bazı ameliyatlar sonrasına yoğun bakım ihtiyacı olabiliyor. O nedenle yoğun bakım sorunu da ortaya çıkabiliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi içerisinde vaka sayılarında en fazla artış kentimizde yaşanıyor. Bu istatistik de kentimizde yeni vakaların çok olduğunu gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan test sayılarının artması gerekiyor

Yapılan test sayılarının artmasını isteyen Genel Sağlık İş Sendikası Gaziantep İl Temsilcisi Prof Dr. Ercan Küçükosmanoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Çok fazla test yapılamadığından hastaları tespit konusunda da sıkıntımız var. Eskiden bir tek bulgu ile test yapılırken, şimdi çok ağır bulgular yoksa test yapılmıyor ve ‘Evde sen kendini karantina altına al’ deniliyor. CHP Milletvekili Bayram Yılmazkayaya teşekkür ediyor, diğer milletvekillerinin Gaziantep’e sahip çıkmasını bekliyoruz. Bu dönem şehre sahip çıkma zamanıdır. O nedenle gelsinler, durumu yerinde görsün ve incelesinler.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *