ANASAYFA arrow right Yaşam

“Ülkemizde çağdaş, laik ve demokratik bir ortam için”

“Ülkemizde çağdaş, laik ve demokratik bir ortam için”
YAYINLAMA: 09 Temmuz 2020 / 21.06
GÜNCELLEME: 09 Temmuz 2020 / 21.34
Tüm hekimleri Odamıza sahip çıkmaya çağırıyoruz

Gaziantep-Kilis Tabip Odası, hafta sonu sandık başına gidiyor. Yüzlerce hekimin oy kullanacağı seçimde mevcut başkan Op. Dr. Ramazan Sürücü, tüm hekimleri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde odaya sahip çıkmaya davet ederken, “12 Temmuz Pazar günü yapılacak olan Gaziantep-Kilis Tabip Odası seçimlerine aynı inançla “İyi Hekimlik Grubu” olarak yine adayız” dedi.

İyi Hekimlik Grubu olarak yine adayız

İyi hekimlik değerlerini savunmak, korumak ve geliştirmek, halkın sağlığını korumak, geliştirmek, koruyuculuk öncelikli ve nitelikli bir sağlık hizmeti almasını sağlamak, özlük haklarımızın iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için sağlıkta şiddete sıfır tolerans ilkesiyle mesleğin yüce değerlerine bağlılıkla yürütülen kararlı mücadelenin devam ettiğini kaydeden Sürücü, “Geçen dönem ‘İyi hekimlik adına, gücümüz birlikteliğimiz’ diyerek başladığımız yolda daha iyi çalışma koşulları ve mesleki dayanışmamız için yapılan mücadeleyi yükseltmek ve daha da ileriye taşımak adına 12 Temmuz Pazar günü yapılacak olan Gaziantep-Kilis Tabip Odası seçimlerine aynı inançla “İyi Hekimlik Grubu” olarak yine adayız. Özellikle bu pandemi sürecinde mesleki dayanışmamın öneminin farkında olarak, gücünü üyelerinden alan meslek odamıza desteğiniz bizlerin gücü ve motivasyonu olacaktır. 12 Temmuz Pazar günü Gaziantep Eczacılar Odasında ki seçimlerde kullanacağınız oylar meslek onurumuzdur. Onurumuza sahip çıkalım” çağrısı yaptı.

Başkan Sürücü, “Ülkemizde çağdaş, laik, demokratik bir ortamda aklın ve bilimin ışığında iyi hekimlik doğrultusunda öncelikle hekimlerin özlük haklarının korunması, geliştirilmesi, çalışma koşullarının ve ücretlerinin iyileştirilmesi için mücadele etmek, Covid-19 pandemi döneminde yaşanan özlük hakları ve çalışma koşullarına yönelik sorunlar için çalışmak, hekimler arasında dayanışma ve mücadeleyi güçlendirmek, halkımızın, meslektaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının sağlığını korumak, mesleki çalışma ortamlarında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlamaya, dönük düzenlemelerin, tutum belgelerinin, stratejik, eylem planlarının oluşturulmasını ve yaşama geçirilmesini sağlamak, Op. Dr. Ersin Arslan’ın katledildiği 17 Nisan tarihinin ‘Sağlıkta Mücadele Günü’ olarak kabulü için çalışmak, Aile hekimlerinin statülerinin netleştirilmesi, iş güvencelerinin ve güvenli çalışma ortamlarının sağlanması, ciddi bir halk sağlığı sorunu olan aşı karşıtlığı ve alternatif sağlık uygulamalarına karşın mücadele etmek, asistan hekimlerin eğitimine ve hekimlik mesleğine haksız yere başlatılmayan hekimlerin haklarını savunmak için değerli meslektaşlarımızdan yetki ve destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Meslektaşlarımızdan yetki ve destek bekliyoruz

Sürücü, “Üniversitelerde akademik özerklik ve nitelikli tıp eğitiminin geliştirilmesini sağlamak, tıp öğrenci kolunun aktif çalışmasını sağlamak, odamızın eğitim bursu alan tıp öğrenci sayısını arttırmak, şehir hastanelerinde, hekimlerin yaşadığı ücret kayıpları ve olumsuz çalışma koşulları konusunda ilimizdeki hekimlerin farkındalığını sağlamak, işyeri hekimlerinin hak ettikleri ücretleri alabilmeleri ve uygun çalışma ortamının sağlanması için mücadele etmek, hekimlerin ihtiyaç v talepleri doğrultusunda her türlü bilimsel programlar, kurslar ve sosyokültürel etkinlikler düzenlemek, son dönemde meslek odamıza ve Türk Tabipler Birliği’ne yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmeyerek, hekimlik değerlerini ve mesleki etik ilkelerini savunmak için dayanağı anayasadan gücünü üyelerden alan meslek odamıza sahip çıkalım. Dinamik bir ekip olarak yeni yönetim değerli meslektaşlarımızdan yetki ve destek bekliyoruz” dedi. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *