0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Nisan 2020 Cuma 00:40:00 - Güncelleme:10 Nisan 2020 Cuma 00:54:00

ABD'yi karıştıran rapor iddiası: Trump korona virüsü aylar öncesinden biliyordu

Koronavirüsün merkezi haline gelen ABD'de dehşete düşüren bir rapor tüm dengeleri değiştirdi. New York'ta hastanelerin yükünü hafifletmek için özel araçlarla hastalar taşınmaya başlandı. ABC News'te yer verilen bir rapor ise ABD'de büyük tartışma yarattı. ABC News'e konuşan kaynak, istihbarat raporunun Savunma İstihbarat Teşkilatı, Pentagon ve Beyaz Saray'a "birden çok kez" brifing verildiğini söyledi. Ancak Trump yönetiminin raporu dikkate almadığı iddia edildi.

ABD’de hazırlanan rapora göre, kasım ayında ABD yönetiminin korona virüse karşı uyarıldığı ancak uyarıların dikkate alınmadığı öne sürüldü.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 1 milyon 521 bini aştı.

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle toplam 88 bin 565 kişi öldü ve virüse yakalanan 331 bin 354 kişi iyileşti.

Ülke çarşamba günü korona virüsten bin 922 ölüm kaydetti. Bu oran dünya genelinde şu ana kadar Kovid-19'dan tek günde verilen en yüksek kayıp olarak tarihe geçti.

TRUMP AYLAR ÖNCESİNDEN BİLİYORDU

ABC Televizyonunun 4 farklı kaynağı referans alarak hazırladığı haberde çarpıcı detaylara yer verildi. ABC News'e göre, ABD ordusu Ulusal Tıbbi İstihbarat Merkezi (NCMI), kasım ayında bir istihbarat raporu hazırladı.

Hazırlanan raporda, yeni koronavirüsün Çin'in Vuhan bölgesinde yayılmaya başladığı ve virüsün halkın sağlığına, günlük yaşamına büyük bir tehdit oluşturduğu konusunda uyarılar yer alıyordu.

ABC News'e konuşan kaynak, istihbarat raporunun Savunma İstihbarat Teşkilatı, Pentagon ve Beyaz Saray'a "birden çok kez" brifing verildiğini söyledi. Ancak Trump yönetiminin raporu dikkate almadığı iddia edildi.

PENTAGON'DAN YALANLAMA

Raporda salgının ABD'nin Asya'da konuşlu askerleri için ciddi bir tehdit oluşturduğu vurgulanırken, bir pandemiye dönüşme olasılığı olduğu uyarısı yapılıyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon iddiaları reddederek, böyle bir rapor hazırlanmadığına dair açıklama yaptı.

Etiketler : trump abd koronavirüs
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX