Takip Et

SON DAKİKA

Bozdoğan deve güreşine hazırlanıyor

21 Şubat 2020, Cuma 11:31

     


Yörük Kültürü'nün en güzel örneklerinden olan ve Aydın'ın her ilçesinde yapılan deve güreşi 23 Şubat Pazar günü Bozdoğan'da yapılacak. Antalya, Denizli, Muğla, Manisa, İzmir ve Aydın'dan yaklaşık 140 devenin katılacağı güreş için günler öncesinden güreşçiler yerlerini aldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bozdoğan'da 23 Şubat Pazar günü yapılacak olan deve güreşi için hazırlıklar devam ediyor. Antalya, Denizli, Çanakkale, Muğla, Manisa, İzmir ve Aydın'ın birçok ilçesinden gelecek olan yaklaşık 140 deve için güreş alanında Bozdoğan Belediyesi tarafından çalışmalar yapıldı. Çok sayıda izleyicinin olması beklenen güreş öncesi başka il ve ilçelerden gelen güreşseverler römorklarını günler öncesinden alana getirdi.

Bugüne kadar yapılmayan deve güreşlerini Bozdoğan'da yapacaklarını ve güreşe aylardır hazırlandıklarını dile getiren Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, "Uzun zamandır hayvancılıkla uğraştığım için devecilik ve deve güreşleri ile yakından ilgiliyim. Deve güreşleri bizim kültürümüzde önemli bir yere sahip. Bu kültürü yaşatmak için pazar günü Bozdoğan'da Bozdoğan'a yakışır bir deve güreşi organizasyonu yapacağız. Alanı güreşseverlerin rahatlıkla güreşleri izleyebileceği şekilde düzenledik. Birçok il ve ilçeden develer o gün bizlerle birlikte olacak. Tüm güreşseverleri pazar günü Bozdoğan'a bekliyoruz" dedi.

Komite tarafından cumartesi günü katılımcılara geleneksel yemek olan keşkek dağıtılacak. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler