Takip Et

SON DAKİKA

'Dikili ağacım yok' dedi, tapu istediler

20 Şubat 2020, Perşembe 14:36

     


Bozdoğan'ın Yakaköy Mahallesi'nde yaşayan Remzi Ünal (59) ve eşi Nurşen Ünal (53) maddi sıkıntı yaşadıkları için muşambadan yaptıkları barakanın içinde yaşıyor. Bugüne kadar birçok yere başvurduklarını belirten Ünal, yetkililerin ev yapılması için kendilerinden tapu istediklerini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Remzi Ünal ve eşi Nurşen Ünal, Bozdoğan'ın Yakaköy Mahallesi'nde kendi imkanlarıyla ve çevredekilerin yardımıyla yaptıkları barakada yaşıyor. Muşambadan yaptıkları barakada çok zor günler geçirdiklerini belirten Remzi Ünal, "Bir avuç toprağımız, bir dikili ağacımız yok" dedi. Özellikle yağış olduğunda çok zorlandıklarını ifade eden Ünal, "Yağmur yağdığında muşambadan sular içeri giriyor. Islak toprağın üzerine koyduğumuz halıda yatıyoruz çoğu zaman. Akşam elektrik olmadığı için de karanlıkta oturuyoruz. Yetkililerden sesimizi duymalarını istiyoruz" diye konuştu.

Ünal bugüne kadar birçok yere başvurduğunu ama hiçbir sonuç olmadığını belirterek "Gittiğim her yerden eli boş döndüm. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na başvuru yapmamı istediler. Evimin olmadığını söylediğim vakıf benden ev yapılması için tapu istedi. 'Tapun yoksa yapamayız' dediler. Tapum olsa zaten kimseden yardım istemem, kendi evimi yaparım. Görevliler eve gelip baktılar, inceleme yaptılar. Ama 'Tapu olmadığı için senin iş olmaz dediler" dedi.

Yeme içme ihtiyacının yardımseverler tarafından karşılandığını ifade eden Ünal, "Hayırseverlerin verdiği eşyaları barakanın içine koyduk. Sobamızı da yardımsever biri verdi, o sayede ısınıyoruz. Konu komşunun verdiği ekmekle karnımızı doyuruyoruz" dedi. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler