Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 15.12.2019 19:47
Paylaş:
A+ A-

2012 Yılının son günlerinde yapılan KARÇEV Genel Kurulu’nda,bir konuşma yapan O Dönemin Karabük Valisi İzzettin Küçük “Katı Atık Bertaraf Tesisi,2013 yılının sonunda hizmete girer..” şeklinde açıklamalar yaptı. 23 Eylül 2014 tarihinde,O Dönemin CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ,Katı Atık Bertaraf Tesisi inşaat sahasında yaşanan göçmelere dikkat çekti.3 Temmuz 2017 tarihinde Aşağı Kızılcaören Asit Köyü  sakinleri karayolu kapatma eylemi yaptı. 6 Temmuz 2017 Tarihinde Dönemin Karabük Milletvekili ve TBMM Eski Başkanlarından Mehmet Ali Şahin “Katı Atık Bertaraf Tesisi noktasında, ne yazık ki başarılı olamadık..” dedi..

31.07.2006 Tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile kurulması  gündeme gelen,16.08.2006 Tarihli Resmi Gazete de yayınlanarak Resmen Hayata geçen KARABÜK İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ,kısa adı KARÇEV,o günden bugüne kadar,görevi olan KATI ATIK BERTARAF Tesisi’ni kuramadı.Bilindiği gibi KARÇEV Başkanlığı görevini,Dönemin Karabük Valileri yürütüyorlar.Encümeninde ise Dönemin Belediye Başkanları’nda bazı isimler ile,bazı bürokratlar yer alıyorlar.

Dönemin Karabük Valisi İzzettin Küçük,2012 Yılının son günlerinde yapılan KARÇEV Genel Kurulu’nda kısa bir konuşma/açıklama yaparak “2013 Yılı sonlarına kadar Katı Atık Bertaraf Tesisi yapılıp hizmete girmiş olacak..” şeklinde ifadeler kullanmasına karşın,bugüne kadar KARÇEV’İN bu tesisi kurup hizmete alamadığı orta yerde duruyor.

Bu arada KARÇEV Bütçesinden belirli isimlere “Maaş ödendiği ve bunların genellikle Bürokrat kökenli insanlar olması da..” dikkatlerden kaçmayan bir husus olarak gösteriliyor ve “Eğer tesis yapılıp/ bitirilse bu insanların maaş almak durumları da ortadan kalkacak..” yolunda ifadeler de kullanılıyor.

Dönemin Karabük Valisi İzzettin Küçük’ün işaret ettiği “2013 Yılı sonunda biter sözlerine karşılık..”,Kızılcaören Köyü sırtlarında bulunan yere yapımı başlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi inşaatları,İnşaat alanının da meydana gelen “Göçükler nedeni ile..” Hukuka gitti ve o inşaatlar durduruldu,23 Eylül 2014 tarihinde Dönemin CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ,bir heyet ile birlikte göçen inşaat yerlerine giderek “Biz dizi eleştiriler dile getirdi..”

Kızılcaören Köyü sırtlarında ki yerde meydana gelen göçük nedeni ile hukuka giden Katı Atık Bertaraf Tesisi,daha sonra Karabük Valiliği görevine atanan,bugün Emniyet GENEL Müdürü olan ve Karabük Valiliği görevi nedeni ile aynı zamanda KARÇEV Başkanı da olan Vali Mehmet Aktaş 23 kasım 2016 Tarihinde “Katı Atık Bertaraf Tesisi için Yenice Karayolu üzerinde eski bir taş ocağının tespit edildiğini açıkladı..”,bu açıklama üzerine “Yenice Platforma çok ciddi tepkiler gösterdi ve daha sonra bu alandan da vazgeçildi..”

3 Temmuz 2017 tarihinde ise,Aşağı Kızılcaören,Asit Mahallesi sakinleri “Vahşi çöp depolama alanlarının,hemen Köylerinin üst kısmında olması ve koku,çöplük yangını gibi nedenlerde sağlıklarını kaybettikleri iddiası ile..” Karabük-Ankara-İstanbul Karayolunu bir süreliğine trafiğe kapatan eylem yaptılar.Bu eylem sırasında,Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Asit Köyü sakinlerine “Bu sorunu bir yıl içerisinde çözme yolunda söz verince eylem sona  erdirildi.

6 Temmuz 2017 tarihinde,O Dönemin Karabük Milletvekili olan,TBMM Eski Başkanlarından Mehmet Ali Şahin,O Dönemin Karabük Milletvekili Prof.Dr.Burhanettin Uysal,Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili,Safranbolu Kayyım Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer,Katı Atık Bertaraf Tesisi için bir toplantı yaparak “Konuyu masaya yatırdılar..” ve burada görüşlerine açıklayan Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin “ Karabük’ün çöp sorununun çözümü için,ne yazık başarılı olamadık.Bu işi daha fazla geciktirmeden çözmemiz gerek..” anlamında açıklamalarda bulundu..

Görüldüğü gibi,2006 Yılında Resmi Gazete de yayınlanarak resmen yürürlüğü giren KARÇEV aradan geçen 13-14 yıllık sürece rağmen başarılı olamadı ve 2020 Yılı Taslak Bütçesi’ni 16 milyon lira olarak bağlamasının,normal karşılanırken, “PERSONEL GİDERİ olarak 343.015.01 lira paranın Taslak Bütçe de yer alması geniş bir Kamuoyu’nda..” tepkilere yol açan gelişme olarak  gösteriliyor.

Yorumlar

  1. karbuksevdalısı

    Herşey gibi buda hikaye milletin malı parası çarcur edılıyor,Karabükte ne yapılsa sıkıntı çıkıyor sorun oluyor nedendir bilinmez,Doğru dürüst ahlaklı iş ve meslek yeterliği olan insanlar ortaya cıkmadığı surece sorunlar çözülmez.Artık Karabükün kara talihini değiştirme zamnı geldi.millet uyanıyor artık .

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te 19 ayrı suçtan aranan firari hükümlü yakalandı

Yayın: 26.04.2024 10:35
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 19 ayrı suçtan kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince kamu düzeninin sağlanması, suçların önlenmesi ve faillerin yakalanması amacıyla Paşapınarı Caddesi’nde uygulama yapıldı.

Kimlik kontrolü ve Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması sırasında ekiplere üzerinde kimliği olmadığını belirterek kendini M.Y. olarak tanıtan kişinin durumundan şüphelenildi.

Aaştırma sonucunda kendini M.Y. olarak tanıtan kişinin 19 ayrı suçtan 28 yıl 49 gün kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu ve isminin S.Y. olduğu tespit edildi.

Hükümlü, emniyetteki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.