DOLAR 32,7815 % 0.6
EURO 35,4862 % 0.49
STERLIN 41,4633 % 0.42
FRANG 36,1961 % 1.2
ALTIN 2.510,41 % 1,04
BITCOIN 2.029.716 -0.194

İzmir’de Kanallardaki Balık Ölümleri Büyük Korku Yarattı

Yayınlanma Tarihi : Google News
İzmir’de Kanallardaki Balık Ölümleri Büyük Korku Yarattı

Menemen ve Foça’da kırsal kesimlerdeki tarım arazilerine su aktaran kanallardaki balık ölümleri büyük korku yarattı.

İzmir’de Kanallardaki Balık Ölümleri Büyük Korku Yarattı

Kirli akan suyun zehirli olabilme ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. Bu suyla sulanan bitkilerin ise insan sağlığını tehdit edebileceğini ve bu duruma acilen önlem alınması gerektiği bildirildi.

İzmir’in Menemen ve Foça ilçesinin kırsal kesimlerindeki tarım arazilerine su aktaran kanallarda bu zamana kadar görülen balık ölümleri endişe yarattı. Kirli akan suyun zehirli olabilme ihtimali olduğu ve bu suyla sulanan tarlalarda yetişen bitkilerin insan sağlığını tehdit edebileceği belirtildi. Bu duruma ilişkin acilen önlem alınması istendi.

Foça’nın kırsal Gerenköy ve Bağarası mahallelerindeki sulama kanalları ile Menemen’deki sulama kanallarındaki suyun dünden bu yana aşırı kirli aktığı ve toplu balık ölümlerinin yaşandığı görüldü. Başta sazan olmak üzere tatlı su balığı ölümlerinin daha çok kanal kapaklarının bulunduğu noktalarda yoğunlaştığı görüldü.

Yüksektepe sulama kanallarını takip ettiklerini ve kirliliğin Foça dışından Menemen ilçesi Emiralem Mahallesi’ndeki regülatörden geldiğini tespit ettiklerini kaydetti. Köylülerin durumu bildirdiği Foça İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de bölgede araştırma yapıp, kanaldaki su ve telef olan balıklardan incelenmek üzere numune aldı. (Ege Haber)

Egede İzmir Haber

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.