DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.081.419 0.217

Menemen Belediyesi Eski Belediye Başkanı Tahir Şahin’e Hapis Cezası

Yayınlanma Tarihi : Google News
Menemen Belediyesi Eski Belediye Başkanı Tahir Şahin’e Hapis Cezası

İzmir’in Menemen İlçesi’nde 4 dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra aday gösterilmediği için koltuğu CHP’li Serdar Aksoy’a bırakan eski Belediye Başkanı Tahir Şahin’in yargılandığı davada karar çıktı.

Menemen Belediyesi Eski Belediye Başkanı Tahir Şahin’e Hapis Cezası

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Başkan Şahin’e 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Şahin, denetimli serbestlik hükümlerinden yararlanırken cezaevine girmeden işlemlerini günlük olarak yaptı.

Başkan Şahin’in yargılandığı dava, ilçede bulunan yeşil alan ve parkın içine bir kafeterya-restoran yapılması ve bunun ihaleyle başka kişilere verilmesini kapsıyor.

Menemen eski Belediye Başkanı Avukat İdris Tınaz’ın ismini taşıyan parkta düzenleme yapan Şahin, encümen kararıyla burasını ihaye çıkartmıştı. İlçede bulunan bazı isimler ile Taner Deniz isimli başka bir işletmeci Şahin ve işlemleri yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Yargılama sonrasında Şahin ile birlikte dönemin Encümen Üyesi Mustafa Sevinç, Muhasebe Müdürü Tuncay Gemlik, Fen İşleri Müdürü Yalçın Kuyucu, Reyhan Uslu, Naci Özsu, Ahmet Baykal, Eyüp Evigen, Veli Çaylak, Osman Altınbilek, Hüdei Aslan ve Nuray Kızıltepe gibi isimler de yargılandı.

Bazı isimler hakkında başka bir davadan ceza almadıkları gerekçesiyle bu davadaki cezaları için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Başkan Şahin’in başka dosyalardan yargılamaları ve cezaları bulunduğu için cezanın infazına gidildi. Şahin, avukatları aracılığıyla yaptığı başvuruda denetimli serbestlik hükümlerinden yararlanmayı istedi.

Adliye ile cezaevi arasında dokunan mekik sonrasında kanun gereği Şahin için cezaevine girdi-çıktı yapıldı. Hiç yatmadan işlemleri tamamlanmış oldu. (Ege)

Ege’de izmir HaberEge Haber

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.