Siyaset Son dakika: Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı

Son dakika: Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı

21.04.2019 - 14:04 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından protesto edilerek yumruklu saldırıya uğradı. Güvenlik güçleri Kılıçdaroğlu'nu çevredeki bir eve götürdü. Bir süre sonra Kılıçdaroğlu tutulduğu evden zırhlı araçla çıkarıldı. Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, eylemin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alındığını, sorumlular hakkında yasal işlemin başlatıldığı bildirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının ardından siyaset dünyasından art arda tepki yağdı.

Son dakika: Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerden piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze törenine katılmak üzere Çubuk'a gitti.

Haberin Devamı

Akkuzulu Camisi'ndeki cenaze namazının ardından bir grup, Kılıçdaroğlu'nu önce protesto etti, ardından da yumruk ve tekmelerle saldırdı.

Yakın korumalarının ve çevredeki güvenlik güçlerinin müdahalesiyle Kılıçdaroğlu, alandan alınarak, çevredeki bir eve götürüldü.

ZIRHLI ARAÇLA ÇIKARILDI

Güvenlik nedeniyle yaklaşık bir saat evde bekletilen Kılıçdaroğlu, zırhlı araçla evden çıkarıldı.

Son dakika: Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından protesto edilerek saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun durumuna ilişkin açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu ile ilgili gerekli tüm güvenlik tedbirlerinin alındığını belirten Şahin, "Hem çevik kuvvet hem jandarmanın diğer unsurlarından oluşan ciddi bir takviye kuvvetle tedbirlerimizi aldık. Herhangi bir güvenlik sorunu yok." dedi.

Haberin Devamı

Provokasyona yol açan kişiler hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını dile getiren Şahin, işlemlerin en kısa zamanda adli ve emniyet makamlarınca yürütüleceğini söyledi.

Şahin, Kılıçdaroğlu'nun sağlığıyla ilgili herhangi bir problem bulunmadığını kaydetti.

Vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunan Şahin, olayın çok üzücü olduğunu ifade etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

CHP'DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI

CHP'de olağanüstü toplantı çağrısı yapılarak CHP'li yönetici ve vekiller Ankara'ya çağrıldı.

BAKAN AKAR, KILIÇDAROĞLU'NUN BULUNDUĞU EVE GELDİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve geldi. Akar, çevrede toplanan vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu.

Son dakika: Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı

KILIÇDAROĞLU CHP GENEL MERKEZİ'NDE

Çubuk'tan zırhlı araçla ayrılan Kılıçdaroğlu, Saray mevkisinde, Kuzey Ankara Kapısı'nın bulunduğu yerde bir grup partili tarafından karşılandı.

Zırhlı araçtan inen Kılıçdaroğlu, burada partililerle bir süre konuştuktan sonra kendi makam aracına bindi.

Son dakika: Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı

Parti yönetiminin çağrısı üzerine çok sayıda CHP'li ellerinde Türk bayraklarıyla Genel Merkez binası önüne geldi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu kısa süre içerisinde CHP Genel Merkezi'ne ulaştı.

Son dakika: Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı

KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada "Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış demektir. 82 milyonu kucaklayan bir genel başkanım. Ayrıca hiç kimse unutmasın hiç kimse. Ben kuruluşun ve kurtuluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Parti'nin genel başkanıyım. Hiç kimse unutmasın, Kuvayi Milliyecilerin partisi Cumhuriyet Partisi genel başkanıyım. 82 milyonu kucaklayan bir partinin genel başkanıyım.

Onlar sanıyorlar ki, CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu biz saldırınca geri adım atacak, 1 milim adım atmayacağım. Bu ülkenin dirliğini ve bütününü hepimiz savunuyoruz. Bu ülkenin çakıltaşını bir kişiye feda etmem, vermem. Bu ülke için canını verecek birisi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu'dur.

Şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama benim şehit cenazelerine katılmamı istemiyorlar ama sonuna kadar katılacağım o şehitleri 82 milyonun şehididir. Hiçbir saldırı bizi yıldıramaz biz bu ülkeyi büyütmek zorundayız. İlk kez bu ülkenin bütünlüğü beraberliği için farklı düşünen insanlar bir araya geldiler. Biz saldırırsak Kılıçdaroğlu bundan vazgeçerler mi diyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar vazgeçmeyeceğiz.. Yaşasın demokrasi yaşasın cumhuriyet yaşasın Mustafa Kemal Atatürk diyoruz" dedi.

Haberin Devamı

TEPKİ YAĞDI

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı sonrasında siyaset dünyasından art arda tepkiler geldi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ'daki temasları sırasında gazetecilerin Kılıçdaroğlu'na saldırıya ilişkin soruları üzerine, siyasette farklı görüş ve tartışmalar olabileceğini fakat bunların hepsinin sözle ve fikirle yapılması gerektiğini söyledi.

Bu tür hadiselerin siyasetçilere ve kimseye karşı yapılmaması gerektiğini vurgulayan Şentop, "Bunu yapanların bir provokasyon içerisinde olduklarını düşünüyorum. Arkasındaki planlamanın da ortaya çıkarılması gerektiği kanaatindeyim. En kısa zamanda bunu temenni ediyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı

İBRAHİM KALIN: HUKUK DIŞINA ÇIKILMASINA MÜSAADE EDİLMEYECEK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı sonrası şu ifadeleri kullandı:

"Sn Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddet, demokratik bir hak arama ve tepki verme yöntemi olamaz. Kimsenin hukukun dışına çıkmasına müsaade edilmeyecektir. Gerekli hukuki süreç başlatılmıştır"

ADALET BAKANI GÜL: SİYASETE GÖLGE DÜŞÜRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter üzerinden yapılan saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz!"

BAKAN SOYLU: YAPILAN SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi.

NUMAN KURTULMUŞ: SON DERECE ÜZÜNTÜ VERİCİ

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş "Sayın Kılıçdaroğlu'na karşı gerçekleştirilen müessif saldırı son derece üzüntü verici ve asla kabul edilemez" dedi.

ÖMER ÇELİK: SORUMLULAR AÇIĞA ÇIKARILACAK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin şunları söyledi:

"Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Sorumlular açığa çıkarılacak ve gereken yasal işlem yapılacaktır."

MAHİR ÜNAL: GEÇMİŞ OLSUN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Twitter'dan saldırıya ilişkin şu paylaşımda bulundu:

“Demokratik Siyaset” şiddetin dışlandığı, bertaraf edildiği bir alandır. Siyasi protestolar şiddet içermesiyle meşruiyetini yitirir. CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

MUSTAFA YENEROĞLU: ŞİDDETLE KINIYORUM

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sayın @kilicdarogluk 'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Üzgünüm ve kızgınım. Geçmiş olsun. Şiddet dilinin sokakta fiili şiddet üretmesine şaşıracak değilim. Başta biz siyasiler olmak üzere herkesin sorumluluğu büyük.Hep birlikte Türkiye olmanın gereklerine odaklanmalıyız."

KARAMOLLAOĞLU: SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ KINIYORUM

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şehit cenazesine katıldığı sırada saldırıya uğrayan Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve bu saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nın kucaklaşmaya çağırdığı bir dönemde bu saldırının yaşanması bütün milletimizi üzmüştür. Ayrışma ve kamplaşma ancak ülkemize zarar verir. Biz birlikte Türkiye'yiz, farklılıklarımızla bir arada yaşayarak güçlü olabiliriz" ifadelerine yer verdi.

MSB'DEN ÇUBUK’TA ŞEHİT CENAZE NAMAZI VE TAZİYESİNDEKİ OLAYLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Terörle mücadele harekatı sırasında şehit olan kahraman ve fedakar silah arkadaşımız Yener Kırıkcı’nın 21 Nisan 2019’da Çubuk ilçesindeki Akkuzulu Camii ve çevresinde cenaze namazı için toplanıldığında kolluk kuvvetlerinin ve bazı vatandaşlarımızın tüm çabalarına rağmen istenmeyen bazı olaylar meydana gelmiştir.

Olayların giderek tırmanış göstermesi üzerine Sayın Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu evden çıkarılmasını sağlamak üzere Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki Sayın Milli Eğitim Bakanı ve diğer sivil-asker zevatla birlikte bizzat kalabalığın arasına girerek olayların yatıştırılması için kalabalığa hitap dahil her türlü gayreti göstermiştir.

Çeşitli sloganlar atan kalabalığın sakinleşmesi ve bölgeden ayrılması için çağrıda bulunan Milli Savunma Bakanı Akar, “Değerli arkadaşlarım, şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz. Şimdi anne, babasına taziyelerimizi bildirmek üzere sükunetle şehidimiz Yener’in evine gidiyoruz. Burayı boşaltıyoruz” ifadelerini kullanmasını müteakip Sayın Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu eve girmiş ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun güvenli bir şekilde bölgeden ayrılmasına yardımcı olmuştur.

Sayın Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.