Gündem Oto hırsızlığı operasyonunda duvardaki "Ben hırsız" resmi şaşırttı

Oto hırsızlığı operasyonunda duvardaki "Ben hırsız" resmi şaşırttı

20.03.2019 - 13:44 | Son Güncellenme:

İstanbul'da oto hırsızlarına yönelik yapılan operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 3 ilde yapılan operasyon sonucu 10 çalıntı kamyonet ele geçirildi. "Düz kontak Haydar" lakaplı şüphelinin, yakalandığı evinin duvarına çizip altına "Ben hırhız" yazdığı resmi ise polisleri bile hayrete düşürdü.

Oto hırsızlığı operasyonunda duvardaki Ben hırsız resmi şaşırttı

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından oto hırsızlarına yönelik 3 ay önce başlatılan teknik ve fiziki takibin ardından operasyon yapıldı. İstanbul, Kocaeli ve Yalova illerinde daha önceden tespit edilen 12 adrese yapılan baskınlarda 2'si yaşı küçük 12 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

10 ADET ÇALINTI KAMYONET ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon kapsamında 10 çalıntı kamyonet bulunarak otoparka çekildi. Oto hırsızlık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturma sonucu şüphelilerin park halindeki kamyonetleri düz kontak yaparak çalıştırdıktan sonra çaldıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin çaldıkları araçların bazılarını sahte belge ve ruhsat hazırlayarak "Çiçek satıcılığı" işinde kullandıkları, bir kısmını ise parçalanarak yedek parça haline getirilmesi için Kocaeli'ne gönderdikleri öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerin daha önceden de hırsızlık suçundan çok sayıda polis geliş kaydı olduğu belirtildi. Gözaltına alınan kişiler arasında çiçek satıcıları ve oto tamircilerinin bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

DUVARDAKİ RESİM DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan operasyon sırasında çete lideri olduğu öğrenilen "Düz kontak Haydar" lakaplı Haydar C.'nin evinin duvarındaki “Ben hırhız" yazılı elle çizilmiş bir resim dikkat çekti. Resmi kimin çizdiğini soran polislere kendisinin çizdiğini ve kendisini resmettiğini ifade eden Haydar C.'nin, resmin altında ki "Bn hırhız" yazısının da kendisine ait olduğunu ve mesleğini ifade etmek için yazdığını söylediği öğrenildi.

Yetkililer bulunan çalıntı kamyonetlerin işlemler tamamlandıktan sonra sahiplerine teslim edileceğini, gözaltına alınan 10'u Asayiş Şube Müdürüğünde 2'si çocuk şube müdürlüğünde bulunan 12 şüphelinin sorgularının devam ettiğini söylediler.

Yazarlar