Dünya Ajanslar son dakika olarak duyurdu! Hollanda'da silahlı saldırı...

Ajanslar son dakika olarak duyurdu! Hollanda'da silahlı saldırı...

18.03.2019 - 13:21 | Son Güncellenme:

Hollanda'da bir saldırgan tramvayda ateş açtı. Utrecht Belediye Başkanı, 3 kişinin öldüğünü açıkladı. Olayın bir terör saldırısı olabileceğini belirten Hollanda polisi, kentin çeşitli noktalarında ateş açıldığını duyurdu. Polisin bir binayı kuşattığı haberleri geliyor. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin, "Eğer yapılan saldırı terörse bir tek cevabımız var. Bizim hukukumuzun üstünlüğü ve demokrasimiz şiddetten daha üstündür." dedi.

Ajanslar son dakika olarak duyurdu Hollandada silahlı saldırı...

Hollanda Polisi, yerel saatle 10.45'te Utrecht kentindeki bir tramvayda ateş açıldığını ve çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu. Utrecht Belediye Başkanı Jan van Zanen, 3 kişinin öldüğünü, 9 kişinin de yaralandığını az önce açıkladı.

Haberin Devamı

Saldırıdan sonra çok sayıda ambulans helikopter bölgeye sevk edildi. 24 Ekim Meydanı'nı kordona alan polis, halka yaklaşmama çağrısında bulundu.

Kaçan saldırganın yakalanamadığını belirten polis, kentin birden çok noktasında ateş açıldığını duyurdu. Polis ekipleri, kırmızı bir araçla kaçan saldırganı arıyor. Polisin bir binayı kuşattığı haberleri geliyor.

Ülkedeki Terörle Mücadele Birimi, olayın "terör saldırısı" olarak gibi gözüktüğünü vurguladı.

Pencereyi tekmeleyerek kaçtılar!

NRC gazetesine konuşan bir görgü tanığı, tramvayda bir erkeğin aniden ayağa kalktığını ve büyük bir silahla etrafa ateş etmeye başladığını söyledi: "Tramvayın arkasındaydım. Koltuklarda oturan insanlara nişan alıyor gibiydi. Kondüktör hemen kapıyı açmadı. Yanımdaki iki genç pencereyi tekmeleyerek açtı. Ben de ordan dışarı kaçtım. Birçok kişi böyle kurtuldu."

Haberin Devamı

Hollanda Başbakanı açıklama yaptı

Hollanda Başbakanı Rutte, düzenlediği basın toplantısında, saldırı karşısında tüm ülke olarak şoke olduklarını belirterek, "Bir terör saldırısı, bizim toplumumuzun toleransına saldırıdır. Eğer yapılan saldırı terörse bir tek cevabımız var. Bizim hukukumuzun üstünlüğü ve demokrasimiz şiddetten daha üstündür." diye konuştu.

Hollanda Kralı Willem-Alexander ve Kraliçesi Maxima da sosyal medyadan, Utrecht'te yaşanan saldırıda 3 kişinin hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntülü oldukları mesajını paylaştı.

Kral ve Kraliçe, yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu, saldırıya maruz kalanların ve ailelerinin yanında olduklarını kaydetti.

Hollanda kamu yayın kuruluşu NOS'ta çıkan haberlerde, Gökmen Tanış olarak belirlenen şüphelinin daha önce tecavüz ve farklı tehditlerden dolayı sicilinin olduğu yönünde iddialar bulunduğu ancak bunların kesinleştirilemediği belirtildi. Diğer taraftan polisin olaya yakın mesafedeki bir apartmanda operasyon düzenlediği görüldü.

Okullar tatil edildi

Kentte en üst tehdit seviyesine geçildi, tramvay seferleri durduruldu ve okullar tatil edildi. Kriz masası oluşturulduğu bildirildi.

Ülke genelinde ise havalimanı, okul ve camilerde güvenlik önlemleri artırıldı. Kraliyet Özel Birlikleri, otomatik silahlarla devriye geziyor.

Haberin Devamı

Başkent Lahey'de Parlamento ve Başbakanlık binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Bu arada AA’nın haberine göre Utrecht Polisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu sabahki saldırıyla ilgili olarak, 37 yaşındaki Türkiye doğumlu Gökmen Tanış'ın arandığını belirtti.

Açıklamada, Tanış'ı görenlerin kendisine yaklaşmaması ve polise haber vermesi çağrısında bulunuldu.