Gündem Sürat tekneleriyle götürdüler, çakar lambalı araçla taşırken yakalandılar

Sürat tekneleriyle götürdüler, çakar lambalı araçla taşırken yakalandılar

12.02.2019 - 13:52 | Son Güncellenme:

İstanbul'da uluslararası bir uyuşturucu şebekesine yönelik olarak düzenlenen operasyonda, bugüne kadar tek seferde yakalanan en yüksek miktardaki 2 ton skunk uyuşturucu ele geçirildi.

Sürat tekneleriyle götürdüler, çakar lambalı araçla taşırken yakalandılar

Hibrit esrar olarak da bilinen ve daha çok Balkan ülkelerinde üretilip Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine sevk edilen uyuşturucunun sürat tekneleriyle Yunanistan üzerinden yurda sokularak Saros körfezine getirildiği ve oradan da biri çakar lambalı diğeri okul servisi görünümündeki minibüslere yüklenerek İstanbul'a getirilmek üzereyken şehir girişindeki paralı geçiş turnikelerinde ele geçirildiği öğrenildi. Çuvallar içerisinde ele geçirilen uyuşturucu ile birlikte kurye oldukları belirlenen 2 minibüs şoförü gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Uyuşturucu şebekelerine yönelik çalışmalarını devam ettiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri, geçtiğimiz hafta bir muhbirin verdiği ihbarla harekete geçti. Yurt dışından yüklü miktarda uyuşturucunun Yunanistan üzerinden Saros körfezine oradan da İstanbul'a getirilip piyasaya sürüleceği bilgisini veren muhbirin ihbarıyla takip ve izleme başlatan ekipler, önceki gün Saros körfezine gidip pusuya yattı.

Pusuya yatan narkotik ekipleri dün gece, Yunanistan üzerinden gelip kıyıya yanaşan sürat teknelerinden birisi okul servisi görünümünde 2 ayrı kapalı kasa minibüse çuvallar aktarıldığını görünce yakın takip ve izleme başlattı. Yapılan izlemede çuvalların doldurulduğu 2 ayrı minibüsün İstanbul istikametine doğru harekete geçtiğini gören ekipler, minibüsleri en yakın mesafeden takibe aldı. Takip sırasında İstanbul girişindeki oto yol turnikesine yanaşan minibüslerden birisi gişe geçişinde olası bir durdurmaya karşı çakar yakıp siren açınca operasyon kararı alan ekipler her iki minibüsü de önünü keserek durdurdu.

Haberin Devamı

Minibüslerin şoförlerini araçlardan indirip etkisiz hale getiren ekipler, her iki minibüs içerisinde yaptığı incelemede, koltuklar üzerine ve bagajlara doldurulmuş çuvallar içerisinde uyuşturucuya ulaştı. Yapılan inceleme ve sayımda 2 ton olduğu belirlenen uyuşturucunun esrarın hibritlenmiş hali olan skunk uyuşturucu olduğunu belirleyen ekiplerin şebekeyle ilgili çalışması devam ederken, gözaltına alınan 2 kurye şoför emniyette sorguya alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ilk açıklaması yapılan rekor uyuşturucuyla ilgili sosyal medyadan bilgi paylaşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise ele geçirilen uyuşturucunun bugüne kadar tek seferde ele geçirilen en yüksek miktardaki skunk uyuşturucu olduğunu açıkladı.