AK PARTİ'DE TEMAYÜL HEYECANI

AK PARTİ'DE TEMAYÜL HEYECANI

AK Parti’de, belediye başkan aday adaylarının belirlenmesinin ardından aday belirleme sürecine girildi. Teşkilatların görüşlerinin alınacağı temayül yoklaması saat 10.00 itibari ile AK Parti İl Başkanlığında başladı. Saat 16.00’da sona erecek temayül yoklamasını yönetmek üzere Ankara Milletvekili Barış Aydın, Bursa Milletvekili Osman Mesten ve Kadın Kolları MYK Üyesi Şebnem Koçakelçi’den oluşan heyet Bilecik’e geldi.

1-599.jpg

OYLAMALAR ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK

AK Parti’nin aday belirleme klasiklerinden olan temayül yoklaması bu kez çok farklı olacak. İlk kez sandık kurulmayacak, teşkilat mensupları aday adayları ile ilgili görüşlerini elektronik ortamdan doğrudan genel merkeze aktaracak.

Yeni yönteme ilişkin açıklamalarda bulunan Ankara Milletvekili Barış Aydın, Türkiye’de ilk kez uygulanan bu sistemle ülke genelinde tüm yoklamaların aynı anda yapılacağını belirtti. Milletvekili Aydın, bu sistemin birçok avantajı da beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, şunları dile getirdi:

“Hem genel merkezimiz hem de genel başkanımız sonuçları anında görebilecek. Bu sistemle aday adayları noktasında taraf tutuldu gibi dedikoduların da önüne geçilmiş olacak. Ciddi anlamda bir kağıt tasarrufu sağlanacak. Saat 16.00’da sistemi kapatacağız ve ülke genelinde aynı anda tüm yoklamalar yapılmış olacak. Bu çok ciddi bir hız ve kolaylık. Bilecik için hayırlı uğurlu olsun, aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

3-468.jpg

MEMNUNİYET SORULACAK

Temayül yoklamasına, müracaatta bulunan aday adayları ile doğal aday adayı sayılan mevcut belediye başkanları da girecek. AK Parti Belediyesi’nin olduğu yerlerde mevcut belediye başkanından memnun olunup olunmadığı sorulacak. Memnun olmadığını belirtenlerden belediye başkan adaylığı için iki isim önermesi istenecek. AK Partili belediyelerin olmadığı yerlerde ise teşkilat mensupları maksimum 3 isim önerebilecek.

2-605.jpg

TEMAYÜLDEN SONRA MÜLAKATLAR BAŞLAYACAK

Aday belirleme süreci temayül yoklamaları ile sınırlı kalmayacak. Genel merkezde kurulan ilgili komisyonlarca mülakatlar gerçekleştirilecek. Bahse konu sürecin Aralık ayı ortalarına kadar devam etmesi öngörülürken, adayların açıklanacağı tarih genel merkezin tasarrufunda.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5309 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum