DOLUYLA ÜZÜLDÜLER KARPUZLA GÜLDÜLER

DOLUYLA ÜZÜLDÜLER KARPUZLA GÜLDÜLER

Bir Tarım Kenti Olan Osmaneli ilçesinde, çiftçiler zaman zaman üretmiş olduğu ürünleri pazarlama noktasında sıkıntıya düşüyor. Bu sıkıntının aşılması için alınacak tedbirlerin başında Osmaneli ilçesinde resmi olarak bir hal’in kurulması idi. Osmaneli Belediyesi bu konuda adım atarak Bakanlıktan onaylı Resmi Hal binasının inşaatına başladı. Hava şartları nedeniyle hal binasının yapımı biraz gecikse de, bu sene Karpuz hali bu alana taşındı. Alıcıların da yoğun ilgi gösterdiği Karpuz halinde bu sene karpuz fiyatları geçmiş yıllara nazaran daha iyi bir fiyattan satılmaya başladı.

Geçtiğimiz ay içerisinde dolu afeti ile karşı karşıya kalan Osmanelili çiftçilerin yüzünü, geçmiş yıllara oranla daha iyi olan karpuz güldürdü. Pazarlama konusunda yoğun bir çalışma yaptıklarını söyleyen Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; “Yeni halimizde oluşturduğumuz karpuz pazarı Osmaneli Belediyesinin yoğun destekleriyle ve alıcıların büyük ilgisiyle fiyatlarda çiftçimizin yüzünü güldürüyor. Alıcılara ulaşmak için yoğun çalışıyoruz.

Bayrampaşa hali başta olmak üzere, Kocaeli, Bursa, Kütahya, Afyon, Sakarya halleriyle sürekli işbirliği içinde hareket ediyoruz. Osmaneli'ne gelen tüm alıcılara ulaşmaya çalışıyoruz. 12 ay boyunca faaliyet gösterecek halimize ilgi yoğun. Yağışlar nedeniyle inşaatı aksayan yeni hal binamızı kısa sürede tamamlayıp faaliyete geçinceye kadar tüm dükkânları kiraya vereceğimizi düşünüyoruz. Osmaneli hali bölgemizin ihtiyaçlarını karşılarken, Osmaneli çiftçisi için en büyük sorun olan pazar problemini de ortadan kaldıracağız” dedi. 

doluyla-uzulduler-karpuzla-gulduler2.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1864 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.