‘MARMARA BÖLGESİ’NDE KAN MERKEZİ OLMAYAN TEK İLİZ’

‘MARMARA BÖLGESİ’NDE KAN MERKEZİ OLMAYAN TEK İLİZ’

Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, geçtiğimiz yıl müjdesini verdiği Kızılay Kan Merkezi ile ilgili yeniden yer problemi yaşandığını belirterek, “Marmara Bölgesi’nde Kızılay Kan Merkezi olmayan tek iliz” dedi.

Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, düzenlediği iftar programında basın mensuplarını ağırladı. İşletmeciliğini yaptığı Pelitözü Gölpark Çınar Bahçe'de düzenlenen iftarda, Türk Kızılayı’nın çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Çınar, çalışmalarının kamuoyuna duyurulmasında destek olan basın mensuplarına teşekkür etti.

marmara-bolgesinde-kan-merkezi-olmayan-tek-iliz2.jpg

8 BİN 122 ÜNİTE KAN TOPLANDI

Selami Çınar, Bilecik’te 2010 yılında 300 ünite kan toplandığını, 2017 yılında ise bu rakamın 8 bin 122 üniteye ulaştığını ifade etti. Bilecik’in nüfusa oranla en çok kan toplanan illerin başında geldiğini kaydeden Çınar, şöyle devam etti:

“Bilecik’teki tüm fakir fukaraya ulaşarak gıda ihtiyaçlarını bir şekilde karşılıyoruz ve bu sene yardımlarımız devam edecek. Allah nasip ederse bu sene gıda yardımlarının yanısıra nakdi yardımda yapabileceğiz. Giyim yardımlarımızda olacak Ramazan ayı içerisinde.

Türk Kızılayı’nı öğrencilerimize ve gençlerimize tanıtıp faaliyetler hakkında net bilgiler vermek amacıyla tüm okullarda bilgilendirme yapıyoruz. Bize kan bağışında bulunan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.  

‘TÜRKİYE’DE SADECE 4 İLDE KAN MERKEZİ YOK, BİRİ BİZİZ’

Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, geçtiğimiz yıl müjdesini verdiği Kızılay Kan Merkezi ile ilgili yeniden yer problemi yaşandığını belirterek, “Marmara Bölgesi’nde Kızılay Kan Merkezi olmayan tek iliz” ifadelerini kullandı.

Çınar, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

“Ben bu göreve geldiğimden beri Bilecik’te kan merkezi kurmak için uğraş veriyoruz. En çok acınacak tarafımız Marmara Bölgesi’nde Kan Merkezi olmayan tek iliz. Türkiye genelinde sadece 4 ilde kan merkezi yok bunlardan bir tanesi de biziz. Çok acınacak durumdayız.

marmara-bolgesinde-kan-merkezi-olmayan-tek-iliz3.jpg

Eski valilerimizden Süleyman Elban konuya duyarlılık göstermiş ve eski öğretmen evi dediğimiz binanın kan merkezi olması için çalışmalar yapılacağını söylemişti. Ardından Vali Tahir Büyükakın’ı ziyaret ettiğimizde konuyla ilgili yeniden bilgi verdik. Sayın valimizde valilik binasında tadilatlar olduğundan resmi daireler için kullanılabileceğini söyledi. Sosyal dayanışmaya tahsis edildi. Ancak devlette süreklilik esastır sözünden hareketle ilimizde kan merkezi kurabilmemiz için bir tane bina bağışı bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız yasal kolaylıkları bize sağladı yani devletin bize vereceği bina 50 yıllık süre boyunca Kızılay’a verilebilecek durumda olacak” şeklinde konuştu.

Çınar son olarak açılacak bir kan merkezinin 15-20 kişilik bir istihdamı da beraberinde getireceğini ifade etti.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1794 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum