Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Özel öğrencilerden özel program

YEREL 23.05.2023 - 14:48, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2427+ kez okundu.
 

Özel öğrencilerden özel program

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Vezirköprü Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri tarafından program düzenlendi.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Vezirköprü Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri tarafından program düzenlendi.   Belediye Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen Dünya Engelliler Haftası Farkındalık Programında Vezirköprü Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmen ve öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.   Programda konuşan Vezirköprü Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Mehmet Yaman; “Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar kapsamında engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için ‘Uluslararası Engelliler haftası’ ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.   MEB özel eğitim ve rehberlik hizmetleri genel müdürlüğünce engelli ve Özel Eğitime ihtiyacı olan vatandaşlarımızın eğitim ihtiyacı karşılanmaktadır. Şuanda binden fazla özel eğitim uygulama okulunda 300 bini kaynaştırma olmak üzere 450 bin civarı öğrenci eğitim görmektedir. Bu okulların tüm ihtiyaçları devletimizce karşılanmaktadır.   İlçemizde Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak ilkokul, ortaokul ve lise kurumlarımız bulunmaktadır. Bunun yanında özel eğitim anaokulu inşaatımız devam ederken Özel Eğitim Meslek Lisesi ve Özel Eğitim Halk Eğitim Merkezi açılması da bakanlığımızca planlanmaktadır.    Öğrencilerin tasarlayarak ürettiği, el becerilerini geliştirmelerine destek olan Tasarım Beceri Atölyeleri’nin kurulmasına tüm Türkiye’de 100 bin atölye hedefine doğru çalışmalar sürerken Özel Eğitim Uygulama okullarında eğitim alan her çocuğun bu atölyelerden yararlanması amaçlanmıştır.” dedi.   Konuşmanın sonrasında öğrencilerin sunduğu gösteriler katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Programda öğrencilerin hazırladığı resim ve atölye çalışmalarının yer aldığı serginin de açılışı yapıldı.   Programa Kaymakam Halid Yıldız, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, kurum ve kuruluşların müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Vezirköprü Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri tarafından program düzenlendi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Vezirköprü Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri tarafından program düzenlendi.

 

Belediye Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen Dünya Engelliler Haftası Farkındalık Programında Vezirköprü Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmen ve öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sunuldu.

 

Programda konuşan Vezirköprü Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Mehmet Yaman; “Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar kapsamında engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için ‘Uluslararası Engelliler haftası’ ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

 

MEB özel eğitim ve rehberlik hizmetleri genel müdürlüğünce engelli ve Özel Eğitime ihtiyacı olan vatandaşlarımızın eğitim ihtiyacı karşılanmaktadır. Şuanda binden fazla özel eğitim uygulama okulunda 300 bini kaynaştırma olmak üzere 450 bin civarı öğrenci eğitim görmektedir. Bu okulların tüm ihtiyaçları devletimizce karşılanmaktadır.

 

İlçemizde Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak ilkokul, ortaokul ve lise kurumlarımız bulunmaktadır. Bunun yanında özel eğitim anaokulu inşaatımız devam ederken Özel Eğitim Meslek Lisesi ve Özel Eğitim Halk Eğitim Merkezi açılması da bakanlığımızca planlanmaktadır. 

 

Öğrencilerin tasarlayarak ürettiği, el becerilerini geliştirmelerine destek olan Tasarım Beceri Atölyeleri’nin kurulmasına tüm Türkiye’de 100 bin atölye hedefine doğru çalışmalar sürerken Özel Eğitim Uygulama okullarında eğitim alan her çocuğun bu atölyelerden yararlanması amaçlanmıştır.” dedi.

 

Konuşmanın sonrasında öğrencilerin sunduğu gösteriler katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Programda öğrencilerin hazırladığı resim ve atölye çalışmalarının yer aldığı serginin de açılışı yapıldı.

 

Programa Kaymakam Halid Yıldız, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, kurum ve kuruluşların müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.