İyi Parti Meclis Üyesi Özdemir’in kirada indirim önerisi reddedildi

YEREL 04.03.2023 - 10:05, Güncelleme: 26.12.2023 - 01:14 2199+ kez okundu.
 

İyi Parti Meclis Üyesi Özdemir’in kirada indirim önerisi reddedildi

İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Özdemir Belediye’ye ait iş yerlerindeki kiracılara uygulanan kira artış oranının hukümetin açıkladığı yüzde 25’i geçmeyecek şekilde güncellenmesi için önerge verdi.
İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Özdemir Belediye’ye ait işyerlerindeki kiracılara uygulanan kira artış oranının hükümetin açıkladığı yüzde 25’i geçmeyecek şekilde güncellenmesi için önerge verdi.    Ancak Belediye’den gelen cevapta artış oranlarında yüzde 25’in sadece konutlarda olduğu belirtilerek öneri reddedildi.   Belediye’nin bu yıl yüzde 72 oranında zam yaptığını iddia eden Özdemir, 1 Şubat’ta verdiği dilekçesinde; “Belediyelerin öncelikli görevinin hizmet olduğundan mevcut kiracılar Belediyemizce uygulanan yüzde 70 artış yerine memleketin içinde bulunduğu ekonomik krizden dolayı kiraların hükümetin belirlediği yüzde 25 kira artışı olarak Vezirköprü belediye kiracılarına da uygulansın istemektedirler. Bu istek doğrultusunda Belediyemiz kiracılarının kira artışlarının yüzde 25’i geçmeyecek şekilde güncellenmesi, neticenin tarafıma bildirilmesi için gereğini arz ve talep ederim” demişti. Vezirköprü Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü ise cevabında yüzde 25 kira artışının konutlarda geçerli olduğunu belirterek bu talebi reddetti. Vezirköprü Belediyesi’nin Ahmet Özdemir’e 6 Şubat tarihli verdiği cevabında;   “İlgili yazınızda mülkiyeti Belediyemize ait taşınmazların kiralanmasında yüzde 25 kira artış oranı olacak şekilde düzenleme yapılmasını talep etmektesiniz.   Konuyla ilgili 11.06.2022 tarih ve 7409 Sayılı Kanunun Geçici 1. Maddesinde bahsi geçen yüzde 25 kira artış oranının sadece konut kiraları için geçerli olması ve işyeri, arazi ve arsa kiralama işlemlerinde, kira artış oranları ile ilgili ayrıca yasal bir düzenleme yapılmadığından ve kiralama iş ve işlemleri çerçevesinde hazırlanan ihale şartnamesinde yasal kira artış (üfe/tüfe) oranına göre artış yapılacağı belirtildiğinden mevcut durumda Belediyemiz taşınmaz kiralamalarında yüzde 25 kira artış oranı olacak şekilde düzenleme yapılamamaktadır.” ifadelerine yer verildi.    
İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Özdemir Belediye’ye ait iş yerlerindeki kiracılara uygulanan kira artış oranının hukümetin açıkladığı yüzde 25’i geçmeyecek şekilde güncellenmesi için önerge verdi.
İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Özdemir Belediye’ye ait işyerlerindeki kiracılara uygulanan kira artış oranının hükümetin açıkladığı yüzde 25’i geçmeyecek şekilde güncellenmesi için önerge verdi. 

 

Ancak Belediye’den gelen cevapta artış oranlarında yüzde 25’in sadece konutlarda olduğu belirtilerek öneri reddedildi.

 

Belediye’nin bu yıl yüzde 72 oranında zam yaptığını iddia eden Özdemir, 1 Şubat’ta verdiği dilekçesinde; “Belediyelerin öncelikli görevinin hizmet olduğundan mevcut kiracılar Belediyemizce uygulanan yüzde 70 artış yerine memleketin içinde bulunduğu ekonomik krizden dolayı kiraların hükümetin belirlediği yüzde 25 kira artışı olarak Vezirköprü belediye kiracılarına da uygulansın istemektedirler. Bu istek doğrultusunda Belediyemiz kiracılarının kira artışlarının yüzde 25’i geçmeyecek şekilde güncellenmesi, neticenin tarafıma bildirilmesi için gereğini arz ve talep ederim” demişti.
Vezirköprü Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü ise cevabında yüzde 25 kira artışının konutlarda geçerli olduğunu belirterek bu talebi reddetti. Vezirköprü Belediyesi’nin Ahmet Özdemir’e 6 Şubat tarihli verdiği cevabında;

 

“İlgili yazınızda mülkiyeti Belediyemize ait taşınmazların kiralanmasında yüzde 25 kira artış oranı olacak şekilde düzenleme yapılmasını talep etmektesiniz.

 

Konuyla ilgili 11.06.2022 tarih ve 7409 Sayılı Kanunun Geçici 1. Maddesinde bahsi geçen yüzde 25 kira artış oranının sadece konut kiraları için geçerli olması ve işyeri, arazi ve arsa kiralama işlemlerinde, kira artış oranları ile ilgili ayrıca yasal bir düzenleme yapılmadığından ve kiralama iş ve işlemleri çerçevesinde hazırlanan ihale şartnamesinde yasal kira artış (üfe/tüfe) oranına göre artış yapılacağı belirtildiğinden mevcut durumda Belediyemiz taşınmaz kiralamalarında yüzde 25 kira artış oranı olacak şekilde düzenleme yapılamamaktadır.” ifadelerine yer verildi.    
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vezirkopruozlem.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.