BİLECİK, TİYATROYA DOYACAK

BİLECİK, TİYATROYA DOYACAK

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali, Bilecik Şehir Tiyatrosunca hazırlanan ''İstanbul'dan İnsan Manzaraları'' adlı oyunla perdesini açtı. Bugün sahnelenecek ‘Bir yer bir nesne bir fiil’ oyunuyla ise Bilecik’te tiyatro perdesi ardına kadar aralanacak. 15 gün sürecek festival kapsamında birbirinden güzel 13 oyun izleyiciyle buluşacak. Yetişkinlerin yanı sıra çocuklarımız için hazırlanan oyunlarla gelecek nesiller tiyatroyla tanışacak. 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı 12. Uluslararası Tiyatro Festivali’ne Bileciklilerin ilgisi oldukça yoğun olmakla beraber oyunların biletleri neredeyse tükenmiş durumda. 

'BİLECİK'TE TİYATRO KÜLTÜRÜ OLUŞTU''

Belediye Başkanı Selim Yağcı, festivale ilişkin değerlendirmesinde, 12 yıl önce tohumları atılan bir fidanın gelinen süreçte dallanıp budaklandığını söyledi. Özellikle Bilecik halkının tiyatro festivaline gösterdiği ilginin kendisini oldukça mutlu ettiğini dile getiren Başkan Yağcı, “Bilecik’te tiyatro kültürü oluştu. Biletlerimizin tükenmeye başladığı haberini aldım en çok sevindiğim nokta burası. Bilecik’te bu anlamda bir kültür oluştu ve tiyatro ile güzel bir bağ kuruldu” dedi. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2093 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.