HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bodrum'da deprem paniğinde son durum: Sarsıntıdan 4 dakika önce köpekler...

Ege Denizi’nde dün gece saat 01:31’de meydana gelen deprem, büyük korku ve paniğe neden oldu. Bodrum açıklarında meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremden 4 dakika önce kaydedildiği iddia edilen görüntülerde, sokakta yatan köpeklerin sarsıntıyı önceden hissedip kaçıştığı görülüyor. Sosyal medyada paylaşılan ve bir güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntüde, sokakta yatan köpeklerin depremden 4 dakika önce yani 01:27’de aniden kalkıp sağa sola kaçıştıkları görülüyor.

Öte yandan, Ege Denizi'nde merkez üssü Kos adası ve Datça açıkları olan, Türkiye'nin batı bölgesini de etkisi altına alan deprem sonrası bazı tatilciler, tatillerini yarıda keserek sabah ilk uçakla Bodrum'dan İstanbul'a döndü.

Yunanistan'ın Kos Adası'nda Ege'de meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremde 2 kişi hayatını kaybetti, 120 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden iki kişiden birinin Türk olduğu bildirildi. Depreme Yunanistan'ın Kos Adası'nda yakalanan Türk vatandaşlarını almak üzere adaya feribot gönderildi.

KOS ADASI'NDA 1'İ TÜRK 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Deprem Kos Adası'nda biri Türk, diğeri İsveçli olmak üzere 2 kişinin ölümüne, 5'i ağır 80'den fazla kişinin yaralanmasına neden oldu.

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, TSİ 01.31 sularında Muğla açıklarında meydana gelen deprem sonrası Bodrum'da tsunami meydana geldiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Bodrum deniz seviyesi istasyonunda 10 cm tsunami dalgası ölçülmüştür. Bodrum ve civarı kıyı bölgelerimizde tsunami gözlenmiştir. Bu depremin bu andan sonra mevcut gözlenen ve ölçümlenen değerlerden daha yüksek bir dalgaya neden olması beklenmemektedir' denildi.

Yerin yaklaşık 7,8 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin büyüklüğünü; ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) 6.7, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 6.3, Kandilli Rasathanesi ise 6.2 olarak duyurdu.


En Çok Aranan Haberler