HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayasofya'da okunan ezan Yunanları çıldırttı

Ayasofya’da Kadir Gecesi için düzenlenen program ve sabah ezanı okunmasına Yunanistan’dan tepkiler gelmeye devam etti. Yunanistan Dışişleri Bakanı UNESCO'dan destek istedi. UNESCO Genel Direktör Yardımcısı Francesco Bandarin ise “Bu ilk kez olmuyor, Türk hükümetine Ayasofya’nın dünya mirası olarak kalması gerektiğini daha önce de söyledik, bunu tekrarlayacağız” dedi.

BM Bilim Eğitim ve Kültür Örgütü’nden (UNESCO) Genel Direktör Yardımcısı Francesco Bandarin’le bir araya gelen Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yannis Amanatidis, UNESCO’dan destek istedi.

UNESCO’DAN ANKARA’YA TEPKİ: BU İLK DEĞİL, DAHA ÖNCE DE SÖYLEDİK, YİNE SÖYLEYECEĞİZ

Amanatidis’le ortak basın toplantısı düzenleyen Bandarin de UNESCO’nun pozisyonunun kesin olduğunu ve bunu daha da kesinleştireceklerini söyledi. Ayasofya’nın UNESCO Dünya Mirası listesinde olduğunun altını çizen Bandarin, “Bu ilk kez olmuyor, Türk hükümetine Ayasofya’nın dünya mirası olarak kalması gerektiğini daha önce de söyledik, bunu tekrarlayacağız” dedi.

Ayasofya'da Kadir Gecesi Özel Programı düzenlenmesi ve sabah ezanı okunmasıyla ilgili Bakanlığın yazılı olarak yayımlanan mesajında, "Ayasofya'da Diyanet İşleri Başkanı'nın da mevcudiyetinde Kuran okunması, ibadet yapılması ve bunun televizyonda yayınlanmasını kınıyoruz" denilmişti.


En Çok Aranan Haberler