HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Son dakika! Şortlu kıza saldıran saldırgan Ercan Kızılateş tutuklandı

Son dakika habere göre, Pendik'te bir minibüste şortlu Asena Melisa Sağlam'a şort giydiği gerekçesiyle saldıran Ercan Kızılateş'e tutuklama kararı çıkmıştı.. Saldırının ardından gözaltına alınan Kızılateş hakkında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması yönünde karar verilmişti. Ancak soruşturmayı yürüten savcı, Kızılateş'in serbest bırakılmasının ardından karara itiraz etti. İtiraz sonrası Kızılateş'in tutuklandığı öğrenildi.

Pendik’te, üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam’a bindiği minibüste şort ve dekolte tişört giydiği iddiasıyla yumruklu saldırıda bulunan ve gözaltına alınmasının ardından serbest bırakılan Ercan Kızılateş hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı. Son dakika habere göre, Kızılateş'in tutuklandığı belirtildi.

İstanbul Pendik'te Asena Melisa Sağlam isimli genç kadına bir minibüste Ramazan ayında mini etek giydiği için saldıran Ercan Kızılateş'in saldırı görüntüleri ortaya çıkmıştı. Yaşanan saldırı sonrası Asena Melisa Sağlam'ın şikayeti üzerine saldırgan gözaltına alınmıştı. Minibüsteki saldırı sonrası ifade veren Kızılateş bu olayla ilgili olarak serbest bırakılmıştı. Ancak adli işlemlerin sürdüğü sırada Kızılateş'in "Vergi kanuna muhalefet" ten suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Ercan Kızılateş bu suçun infazı için cezaevine teslim edilmişti.

"NİYETLİ OLDUĞU İÇİN İKAZ ETTİM"

Kızılateş ifadesinde gerçekleştirdiği saldırıyı 'Tahrik oldum' diye savundu. 'Kadınların bu şekilde giyinmesi insanın nefsini tahrik ediyor' dediği iddia edilen Kızılateş bu ifadelerinin ardından bir de Sağlam'dan şikayetçi olduğunu belirtti.

Tekstil işiyle uğraştığını belirten şüpheli Ercan Kızılateş ifadesinde şunları söyledi:

"Pendik Aydos minibüsüne eve gitmek üzere binmiştim. Ben minibüsün en arka koltuğunda yolculuk yapıyordum. Ayakta yolculuk yapan şortlu bayan sağ tarafta bir ön koltuğa oturdu. Bayanın abış arası gözüküyordu. Benim dikkatimi çekti. Niyetli olduğum için ikaz ettim. Bayana 'edep ve haya denen bir şey var, sizin bu şekilde toplu taşıma aracına binmeniz hiç yakışık almamış' dedim. Bayan bunun üzerine 'Sen de o zaman bakma arkadaşım' dedi. Sonra 'Nefs denen bir şey var' dedi. Ben de 'Evet haklısınız nefs denen bir şey var. İnsanlar bazen nefsine hakim olamıyor. Sizin giyim tarzınız nefsimi tahrik etti' dedim.

"KAMERAYA BAKILIRSA SALDIRMADIĞIM GÖRÜLECEKTİR"

Bayan 'öf' diyerek önünü döndü ve telefonla konuşmaya başladı. Konuşurken 'Az önce adamın biri bana salak salak nasihat etti. Dinden imandan bahsetti' dedi. Bu sözler çok zoruma gitti. Minibüsten inmek için ayağa kalktığım esnada, 'Karşındaki insan hakkında doğru konuş' dedim ve elimin tersiyle yalnızca yüzünü ittim. Bunun üzerine ayağa kalkarak, 'Sen kimi itekliyorsun senin a...a...k...'dedi. Bana doğru saldırıya geçti. O sırada bayanı sporcu zannettim. Çünkü büyük bir cesaretle ve hareketle üzerime saldırdı. Sakin şekilde üzerime gelmesini bekledim. Bayan sol omzuma yumrukla vurdu. Darbesi çok kuvvetli değildi. Bana zarar vermesini engellemek için itekledim. Kamera kayıtlarına bakılırsa benim bayana saldırmadığım veya darp etmediğim görülecektir. Minibüsten bayanla münakaşaya girmemek için indim. Şahsın ismini de emniyette öğrendim. Kendisinden şikayetçiyim.

SALDIRGANIN SUÇLARI ORTAYA ÇIKTI

Pendik'te minibüste şortlu kıza saldırdığı gerekçesiyle sevk edildiği mahkemenin serbest bırakılmasını kararlaştırdığı Ercan Kızılateş, savcılığın yaptığı itiraz üzerine hakkında verilen kararı beklerken, onunla ilgili adliyeye yansıyan diğer dosyalar da ortaya çıkmaya başladı.

Minibüs soruşturmasında gözaltına alınan Kızılateş'in “Vergi Usul Kanuna Muhalefet" suçundan 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezasının ortaya çıkması üzerine cezaevine konulmuştu. Ercan Kızılateş'in bu "mahkumiyet" dışında "beraatle" sonuçlanan başka dosyalarının da daha olduğu ortaya çıktı. 2 ayrı mahkemede "elektrik hırsızlığı" iddiasıyla açılan davalarda beraat kararları çıktı.

2010 YILINDA “VERGİ KAÇAKÇILIĞI" SUÇUNU İŞLEMİŞ

Kızılateş hakkında 2010 yılında “Vergi Usul Kanuna Muhalefet" suçunu işlediği gerekçesiyle iddianame düzenlendi. Bakırköy 43. Asliye Ceza Mahkemesi de 22 Kasım 2016 tarihinde sanık Kızılateş'i “Defterle ilgili kayıt ve belgelerin asıl veya suretlerini tamamen veya kısmen sahte olarak düzenleyen veya bu defterleri kullanmak suretiyle vergi kaçakçılığı" gerekçesiyle 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi de 22 Şubat 2017 tarihinde 3 yıl 9 aylık hapis cezasını onadı.

ELEKTRİK HIRSIZLIĞI SUÇUNDAN BERAAT ETMİŞ

Ayrıca Bakırköy 17. Asliye Ceza Mahkemesi ve Bakıröy 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nde “elektrik hırsızlığı" suçlamasıyla açılan davalarda da Kızılateş'in yargılanıp beraat ettiği öğrenildi.

MAHKUMİYET KARARI VAR AMA CEZAEVİNDE YATMAYACAK

Öte yandan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından infaz sisteminde meydana gelen değişiklik nedeniyle Ercan Kızılateş cezaevinde birkaç günden fazla kalmayacak. Düzenlemeye göre öngörülen cezanın yarısının cezaevinde infaz edilmesi öngörülüyor. Kızılateş'in yatması gereken süre Denetimli Serbestlik Tedbirlerine konu olan süreye uyduğu için serbest bırakılacak.

DHA


En Çok Aranan Haberler