SAĞLIK

Koltuk altı terlemesine son

Kötü koku ve  görüntüye yol açan koltuk altı terlemesinin çözümsüz olmadığını ifade eden Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Gizem Toktaş Geylani, vücuda yerleşmiş olan 5 milyon kadar ter bezinin, vücut ve ortam sıcaklığına bağlı olarak otomatik olarak çalıştığını söyledi.

 

Terle kaybedilen sıvının, su ve tuzdan ibaret olduğunu kaydeden Geylani, “Sıcaklık dışında alkol, acılı ve baharatlı yiyecekler, rafine şeker, kilo fazlası, sentetik giysiler, genetik yapımız, ilaçlar, hormonal durumumuz hatta ruhsal durumumuz da terlemeyi etkiler” dedi.

 

SON DERECE BASİT BİR YÖNTEM

Özellikle kol altı ile el ve ayak bölgesinin aşırı terlemesinin, pek çok kişi için rahatsız edici bir durum oluşturduğunu belirten Dr. Gizem Toktaş Geylani, şöyle devam etti:

 

“Özellikle kol altı terlemesinde botoks tedavisi uygulanmaktadır. Bununla 4-6 ay süren bir rahatlama sağlanır. Botoksla terleme tedavisi uygulamasından sonraki 3 günde etki başlar ve uygulama sonrası 2 haftada en etkin hale gelir. Etki geçmeye başladığında eğer hasta talep ederse ikinci uygulama yapılır.”

 

Özellikle koltuk altı terleme uygulamasının son derece basit bir yöntem olduğunun altını çizen Geylani, el ve ayaklar hassas yerler olduğu için botoks iğnesinin bu bölgelerde ağrı yapabildiğini kaydetti. 

Başa dön tuşu