Siyaset Milletim nihai kararı verecek

Milletim nihai kararı verecek

22.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tavşantepe Metro İstasyonu açılışında konuşan Erdoğan, “Hamdolsun ‘Ne yaptınız ki?’ diyenlere dün sabah namazına doğru Parlamento güzel cevap verdi ama gerçek cevabı inşallah, beşer planında egemenlik milletindir, milletim inşallah gerçek kararı verecek” dedi...

Milletim nihai kararı verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Tavşantepe Metro İstasyonu’nda Pendik’e yapılan yatırımların toplu açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, toplam yatırım bedeli 926 milyon lirayı bulan 43 kalemde 217 ayrı projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Erdoğan, açılışını yaptığı Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı’na ilişkin şu bilgileri verdi:

“Bugün açılışını yaptığımız etap, Kadıköy’ü Kartal’a bağlayacak 21 kilometrelik metro hattının 4.5 kilometrelik bölümünü oluşturuyor. Metronun Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar olan ve inşası süren bölümü, 2018’de, Tuzla’ya kadar olan ve ihale sürecinde bulunan bölümü de inşallah 2019’da tamamlanacak. Sabiha Gökçen Havalimanı’mızın 5 milyar liralık yatırımla inşa edilen ikinci pistin devreye girmesiyle yolcu kapasitesi 45 milyona çıkıyor. Planlanan yeni bir pist daha var. O da devreye girdiğinde kapasite büyük gövdeli uçakların da inişine uygun hale gelerek 70 milyona ulaşacak. Bugün açılışını yaptığımız 400 trilyon liralık yatırımla 3.5 yılda tamamlanan bu hatla birlikte İstanbul’daki toplam raylı sistem uzunluğu 150 kilometreye ulaşmış oluyor. İstanbul genelinde halen yapımı devam eden raylı sistemlerin uzunluğu 194 kilometreyi buluyor. Etüt aşamasındaki projelerle de 260 kilometrelik raylı sistemi İstanbul’a kazandırmayı hedefliyoruz.”

‘Ülke için hayırlı olsun’

Birilerinin hala “Ne yaptınız ki?” dediğini belirten Erdoğan, “Hamdolsun ‘Ne yaptınız ki?’ diyenlere, dün akşam sabah namazına doğru Parlamento güzel bir cevap verdi ama gerçek cevabı inşallah, beşer planında egemenlik milletindir, şimdi milletim inşallah gerçek kararı verecek. Nihai kararı verecek ve bu nihai kararla beraber Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacaktır. Milletimiz için hayırlı olsun. Ülkemiz için hayırlı olsun. El ele vereceğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” dedi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Ak Parti İl binalarına düzenlenen lav silahlı saldırılara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıları aşmasının yolu işte bu manzaradır. Toplu açılış ile verdiğimiz mesajlar, birlikteliktir. Ülkemizi terör, baskı, kuşatma ile ayak oyunları, riyakârlık, algı operasyonları ile sindirmek, huzursuz etmek isteyenleri bozacak olan manzara işte budur. İstedikleri kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne lav silahı ile ateş etsinler. İstedikleri kadar Ak Parti’nin il teşkilatına lav silahı ile ateş etsinler. Bunlarla bir yere varmak mümkün değil. Şunu iyi bilsinler ki; bizler bu yola her şeyimizi koyduk” dedi.

‘Yeni Türkiye’nin doğuşu’

Açılış törenine katılan vatandaşların “idam” sloganları atması üzerine Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Ben sizlere bu konudaki kanaatimi söyledim. Şu anda, bir referandum sürecindeyiz. İnşallah bu referandum süreci de milletimizin kahir ekseriyetiyle ben inanıyorum ki neticeye ulaşacak. Bunun ardından da sizlerin bu talebi, Parlamento’da inanıyorum ki gündeme gelecektir. Parlamento’dan tekrar geçtikten ve önüme geldiği zaman da peşinen söylüyorum; ben bunu onaylarım. Hani George ne der? Hans ne der? Şu ne der, bu ne der? Beni ilgilendirmez. Benim milletim ne der? Beni bu ilgilendirir. İşte bu manzara büyük Türkiye manzarasıdır. Bu manzara, güçlü Türkiye manzarasıdır. Bu manzara, yeni Türkiye’nin doğuşu manzarasıdır. Sizler şu anda geleceğin temellerini atıyorsunuz, birliğinizi, kardeşliğinizi ortaya koyuyorsunuz. Hep birlikte nasıl Türkiye olunacağını ortaya koyuyorsunuz. Unutmayınız, onlar geleceğimizi karartmak isteyecek. Biz yaptığımız her yatırımla, attığımız her adımla istikbalimizi aydınlatacağız. Onlar terör örgütlerinin silahları ve bombalarıyla yakacak, yıkacak. Biz ise inşa edeceğiz, ihya edeceğiz. Onlar ellerindeki finans imkanlarını, spekülasyon araçlarını kullanarak bizi dibe çekmeye çalışacak, biz hayata geçirdiğimiz projelerle zirveyi zorlayacağız. Onlar öldürmenin yollarını arayacak, biz yaşatmanın çaresine bakacağız. Çünkü biz, hep birlikte Türkiyeyiz. Hiç endişe etmeyin. Evelallah biz Rabbimizin huzurunda, rükuda eğiliriz, secdede eğiliriz. Başka hiçbir güç bizi eğemez. Çünkü biz, Müslüman Türk milletiyiz. Çünkü biz, bin 400 yıllık kutlu bir medeniyet mirasının bin yıldır sancaktarlığını yapıyoruz. Allah’ın izniyle, ilelebet de öyle devam edeceğiz. Bu ülkeye, bu millete zincir vurmak isteyen çok oldu ama hiçbiri de başaramadı.”

‘Geleceğe yürüyeceksiniz’

Milletin, 15 Temmuz’da darbecinin karşısına cesaretle dikildiğini anımsatan Erdoğan şöyle devam etti:
“Milletimiz, şayet orada kanını dökmeseydi, biz bugüne çıkabilir miydik? Kardeşlerim, İstiklal Marşı şairimizin dediğini, aynen yerine getirdiniz. Ne diyordu, ‘Arkadaş, yurdumu alçaklara uğratma sakın.’ Uğratmadınız, Ne diyor, ‘Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın.’ Gövdenizi siper ettiniz ve o hayasızca akın durdu. İşte mesele bu ‘İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür/İmansız olan paslı yürek sinede yüktür.’ İmansızların karşısında ehli iman kendini ortaya tam manasıyla koydu ve bu neticeyi de aldı, aldık...”

Kadıköy-Pendik 35 dakika

Kartal-Pendik-Tavşantepe metro hattı, 4,5 kilometre uzunluğunda. Kadıköy’den Pendik’e ulaşım süresi 35 dakikaya inerken, metronun durak sayısı ise bu 3 durakla birlikte 19’a yükseldi. Metro hattındaki bu üç durak 10 Ekim’de seferlerine başlamıştı. Dün açılışı yapılanlar arasında metro hattının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı Pendik Hizmet İçi Enstitüsü, Şule Yüksel Şenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Lütfü Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Orhan Gazi Kız Lisesi ile ortaokullar da bulunuyor.

Vatman koltuğunda

Milletim nihai kararı verecek


Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı’nın açılışının ardından vatman koltuğuna geçen Erdoğan, metroyu Tavşantepe İstasyonu’ndan Yakacık İstasyonu’na kadar kullandı. Erdoğan’a, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile vatandaşlar eşlik etti.