GÜNDEM

Okul İnşaatını Eleştirdi Başına Gelmeyen Kalmadı

 
 223
Okul İnşaatını Eleştirdi Başına Gelmeyen Kalmadı - Bafra Haber Özel Haber - AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı Avukat İrfan Kalaycı`nın, şehrin bazı sorunlarını sosyal medya üzerinden dile getiren bir vatandaşa sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ettiği iddia edildi.
Bafra Haber

 |  - Bafra Haber Özel Haber - AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı Avukat İrfan Kalaycı`nın, şehrin bazı sorunlarını sosyal medya üzerinden dile getiren bir vatandaşa sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ettiği iddia edildi.

Olay Eylül 2016 yılında 19 Mayıs ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Hamidiye Anadolu İmam Hatip Lisesinde gece bekçiliği yapan İbrahim Akkuş isimli vatandaş, okul inşaatında gördüğü eksiklikleri fotoğraflayarak sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı Avukat İrfan Kalaycı kendi sosyal medya hesabı üzerinden "Soyadı Akkuş beyni kuş bile olmayan, düşünmeden boş boş konuşan boş adam; bu memleketin gözü kulağı aklı izanı ve akıllı düşünerek iş yapan idarecileri var kimse endişe etmesin bu memleket kuşlara ve puşlara bırakılmayacak kadar kıymetlidir. Hayırlı sabahlar." şeklinde paylaşımda bulundu.

İbrahim Akkuş`un inşaattaki sorunları sosyal medyadan fotoğraflarla dile getirmesi ve sonrasındaki ilçe Başkanının hakaret içeren paylaşımı şehirde yankı uyandırdı ve yüzlerce yorum yazılmasına sebep oldu.

İlçe Başkanı avukat Kalaycı başka bir paylaşımda da, "Memlekete düşünerek konuşan, ne konuştuğunu bilerek yaşayan insan lazım. Sen Uğur Dündar`ı ara beraber iyi yakışırsınız." şeklinde ifadede bulundu.

Hakaretlere uğraya İbrahim Akkuş ise bu paylaşımın altından, "Haklının yanında hak vardır. Kendini üstün görenin üstünde Allah vardır. Yüksekten uçanları yerdekilere muhtaç eder yüce yaradan. Kimse bulunduğu mevkie fazla güvenmesin bir kıvılcım yeter.. İrfan KALAYCI bugün makamdasın yarına nerde olacağın belli olmaz.. Ona göre Konuşacaksan konuş... Senin karşında susturabileceğin adam yok. Uyarmıştım seni bu konuda. ... mı oldun da ... eğitimi veriyorsun. Son kez diyorum sana unutma. Düşünerek Yaşayan İbrahim Akkuş." şeklinde cevap verdi.

İbrahim Akkuş`un iddiasına göre, başta kaymakam olmak üzere şehirde birçok kişi Akkuş`un şikayetinde vazgeçmesini istedi.

Uğradığı hakaret sonrası çalmadık kapı bırakmayan İbrahim Akkuş Bafra Haber`e konuştu.
AK Parti yöneticilerine sitem eden İbrahim Akkuş şunları söyledi:

Sorunlarımız arasında ilçemize kazandırılan 19 Mayıs Hamidiye Anadolu İmam Hatip Lisesinde inşaatta gece bekçiliğini yaptığım sürede yapılan hataları gündeme taşıdım. Bundan rahatsız Olan AK Parti İlçe Başkanı Av. İrfan Kalaycı sosyal medya hesabında bana edilmeyecek ağır sözler kullandı ve şahsım ve aileme karşı ve topluma karşı beni rencide etti.

Böyle bir başkanı hala liderin temsil etmiş olduğu koltukta barınmasına yetkililer neden müsaade ediyor hala anlamış değilim.

Cumhurbaşkanıma ve Başbakanıma konuyu BİMER ve CİMER`den aktardım. Kimse oralı olmadı. Olan benim onurum ve gururuma oldu.

Halkının yanında olmadılar, kendi adamlarını korudular... Ve şu an sahip çıkmış olduğum okuldaki aksaklık ve sorumsuzca yapılan hataları görmemezlikten gelmemi istediler.

Ama geri dönmedim. Ben halkımın ve devletimin, okula giden öğrencilere sahip çıktığım için pişman değilim.
Samsun Milli Eğitim, İl Başkanı, Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcısı Haluk şimşek,  Milletvekili Orhan Kırcalı, Çiğdem Karaaslan, İlçe Kaymakamı Abdullah Şen ve Belediye Başkanı Osman Topaloğlu tarafından bana sahip çıkan olmadı.

Sosyal medya hesabı üzerinden karşılıklı yazışmalar sonrası İbrahim Akkuş, Bafra Adliyesine başvurarak ilçe Başkanından şikâyetçi oldu.
Ancak, İbrahim Akkuş`un ifadesine göre, 19 Mayıs`ta yaşayan bir Adliye çalışanı uzlaşma formu ile 19 Mayıs`a gelerek, "Siz de ona hakaret etmişsiniz, bundan bir şey çıkmaz, sen de ceza alırsın, uzlaşın" dedi. Akkuş da, "Benden ve Akkuş ailesinden özür diler ve yorumu silerse şikayetimden vazgeçerim." dedi. Avukatın özür dilememesi ve yorumunu da silmemesine rağmen İbrahim Akkuş, ceza almaktan çekindiği için şikayetinden vazgeçti.

İbrahim Akkuş, okul inşaatı yapan firmanın da, paylaşımlarında şirket ismi anmadığı halde, "Şirketin itibarını zedelediği iddiası" ile 50 bin liralık manevi tazminat davası açıldığını söyledi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Okul İnşaatını Eleştirdi Başına Gelmeyen Kalmadı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0