Gündem 500 kilometre gelip sahiplendi

500 kilometre gelip sahiplendi

23.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da yaşayan Bora Buhara, kamp yaptığı yerde beslediği köpeği haberlerde görünce 500 kilometre yol katederek Çankırı’ya gitti. Barınağa yerleştirilen köpeği sahiplenen Buhara, “Oğlum da hayvan sevgisini tadacak” dedi

500 kilometre gelip sahiplendi

İstanbul’da yaşayan ve özel bir şirkette pilot olarak görev yapan Bora Buhara, geçen hafta kamp yaptığı Ilgaz Dağı Kırkpınar Yaylası’nda aç kaldığı için eliyle beslediği Alman kurdu cinsi köpeğin Çankırı Belediyesi’nce barınağa yerleştirildiğini sosyal medyada yer alan haberlerde gördü. Buhara, köpeği sahiplenmek amacıyla 500 kilometre yol katederek Çankırı’ya geldi.
Bölgede iki gün kamp yaptıklarını ve Ilgaz’dan ayrıldıktan sonra köpeklerin durumunu duyurmak için çalışma başlattıklarını anlatan Buhara, “Sosyal medya üzerinden durumu belediyeye duyurmak için paylaşımlar yaptık. Sonra haberlerden köpeklerin alınıp belediye barınağına getirildiğini öğrendim ve çok mutlu oldum. Hayvanlar artık burada rahat şekilde kalacak” dedi.

‘Amacımıza ulaştık’

Haberlerde eliyle beslediği köpeğin fotoğraflarını görünce belediye veteriner hekimi ile irtibata geçtiğini söyleyen Buhara, “Köpeği almak istediğimi söylediğimde olumlu yanıt aldım. Köpeğimiz bahçemizde bizimle yaşayacak. 10 yaşında bir oğlum var, o da bu sayede hayvan sevgisini tanımış olacak. İsim olarak da motosiklet grubumuzun adı olan ‘Tenere’yi vereceğiz” diye konuştu.

Çankırı Belediyesi’nde görevli veteriner hekim Zekeriya Öcal da yayladan aldıkları 10 köpeğin bakımını yaparak barınağa yerleştirdiklerini anlattı.

Haberin Devamı

Asıl amaçlarının köpekleri kurtardıktan sonra sahiplendirmek olduğuna işaret eden Öcal, “Amacımıza ulaştık. Bugün bir köpeğimizi sahiplendirdik” diye konuştu.

Yazarlar