Takip Et

SON DAKİKA

Devlet yatalak ninenin maaşını kesti

18 Nisan 2016, Pazartesi 09:01

     


Aydın’ın Efeler ilçesinin Kızılcaköy Mahallesi'nde yaşayan 83 yaşındaki Emir Ayşe Ergezen'in 19 yıldan beri devletten aldığı üç aylık yaşlılık maaşı, kendisine bakan oğlu Feridun Ergezen ile birlikteki gelirleri asgari ücreti aştığı gerekçesiyle kesildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Eşinin vefatından sonra tek oğlu Feridun Ergezen’le birlikte yaşamaya başlayan, 1997 yılında da yaşlılık maaşı almaya başlayan Emir Ayşe Ergezen, ''İki kez kalça kemiği ameliyatı oldum. Yürümekte zorlanıyorum. Ömrümün son demlerinde devletin vurduğu bu darbe canımı çok acıttı. Devlet için 600 lira okyanusta bir zerrecik bile değildir ama benim için çok önemli'' dedi.

Emir Ayşe Ergezen, “Neyime güvenip de benim paramı kestiler. Bana verdikleri üç kuruş parayı çok gördüler. Onu da benden habersiz elimden almışlar. Ben şimdi ne yapacağım” diyerek üç aylık maaşının tekrar geriye verilmesini istedi.

“ALDIĞIM BELGE BENİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ”

Hayatını annesi Emir Ayşe Ergezen’e adayan 46 yaşındaki Feridun Ergezen, “Annem 2007 yılından beri rahatsız. Ocak ayında ise kalça kemiğinden ameliyat oldu. Sonra da yürüyemez oldu. Sürekli tedavi görüyor. Ayda dört beş defa hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz. Fizik tedaviye de gidiyoruz.

Annem 19 yıldan beri üç aylık yaşlılık maaşı alıyordu. Bu yıla kadar hiçbir sorun yaşanmadı. Mart ayında üç aylık maaşını almaya gittiğimde, 'Senin annenin maaşı yok, kesildi' dediler. Efeler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na gittim. Elime bir belge verdiler. O belgeyi okuduğumda bir kez daha şaşkınlık içerisinde kaldım. Evrakta evimize gelindiği, kontrol edildiği ve ikimizin aldığı paranın asgari ücretin üstünde görülmesi nedeniyle maaşın kesildiği belirtilmişti. Annem üç ayda 600, ben ise ona baktığım için 800 TL aylık alıyordum. Üç ayda annemin aldığı parayla birlikte üç ayda elimize bin 480 TL geçiyor. Nasıl oluyor da asgari ücretin üzerine çıkıyoruz, bunu anlayamadım. Bu şekilde bile annemin bakımına zor zahmet yetişebiliyorum. Başka bir gelirimiz yok, geçim sıkıntısı çekiyoruz. Ben de ayaklarımdan rahatsızım. Bu nedenle çalışamıyorum. Sağlıklı olsam da anneme bakıyorum, çalışamam. Annemim yıllardan beri hak edip aldığı parasının yine verilmesini istiyorum. Tek isteğim annemin son günlerini huzur içerisinde yaşaması. Tuvaletini bile ayağına kadar getiriyorum. Suyunu, yemeğini ben veriyor ve ona bir çocuk gibi bakıyorum” dedi. (BURHAN CEYHAN)







 
Son Eklenen Haberler