Takip Et

SON DAKİKA

Papaz piyasaya erken çıktı

18 Nisan 2016, Pazartesi 09:18

     


İncirliova'da her yıl Nisan ayı sonlarında piyasaya çıkan papaz eriği, bu yıl hava şartlarının iyi gitmesiyle ay sonunu beklemedi. Papaz eriğinin erken olgunlaşması, yüksek fiyattan alıcı bulması fiyatların iyi gitmesi ve rekoltenin verimli olması üreticiyi sevindirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İncirliova’nın Sandıklı Mahallesi'nde uzun yıllardan beri papaz eriği mahallenin ekonomisine can veriyor. Yaklaşık 450 ailenin geçiminin büyük bir kısmını sağladığı papaz eriğinin erken olgunlaşması, üreticileri mutlu etti. Papaz eriğindeki bereket ve fiyatların iyi olması üreticileri sevindirirken, geçen yıla oranla bu yıl yüzde yüz daha fazla ürün bekleyen üreticiler rahat bir nefes aldı.

“2 BİN TON ERİK BEKLİYORUZ”

Sandıklı’da erik üreticiliği ve alım satımıyla da uğraşan Bayram Büyüten, “Bu yıl geçen yıla oranla erik 20 gün önce piyasaya çıktı. Geçen hava şartları nedeniyle ürünlerimizi dolu vurdu. Bu nedenle geç çıkmıştı. Bu yıl ise havaların iyi gitmesiyle erken toplamaya başladık. Papaz eriği bu bölgenin en iyi ürünüdür. Şu an topladığımız ürünümüzü toptan olarak 8 ila 10 lira arasında fiyatlarla İstanbul’daki büyük marketlere gönderiyoruz. Talep şu an çok iyi gidiyor. Geçen yıl bin ton bir ürün elde ettik. Bu yıl ise bu rakamın yüzde yüz artacağını bekliyor ve 2 bin tonun üzerinde erik elde etmeyi amaçlıyoruz. Bizim bölgemizde yaklaşık 450 aile papaz eriği ile uğraşıyor ve geçiminin büyük bir kısmını bu üründen sağlıyor” dedi. (BURHAN CEYHAN)







 
Son Eklenen Haberler