Takip Et

/>

SON DAKİKA

CHP Milletvekili Yıldız: Bizim gençler depresyonda

18 Nisan 2016, Pazartesi 08:18

     


Çine ziyaretinde Türkiye’deki işsizlik sorununa değinen ve “İktidar olsaydım, CHP’li gençleri işsiz bırakmazdım” diyen CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, ülke genelinde 26 milyon kişinin depresyon hapı kullandığını, bunların çoğunun CHP’li işsiz gençler olduğunu iddia etti.

CHP Çine İlçe Örgütü ziyaretinde işsizlik sorununa değinen CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Türkiye’de görünen oranın da ötesinde bir işsizlik sorunu olduğunu belirtirken, AK Partililerin kendi yandaşlarını işe almalarında haklı olduklarını, çünkü siyaset yaptıklarını ifade etti ve ''İktidar partisi ben olsaydım bir tek CHP’li genci işsiz bırakmazdım” dedi. Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “Özel sektörde KPSS ile birlikte birkaç CHP’li gencimizi işe aldım. Ancak belediyelere adam alamıyorum. Bizler milletvekilleriyiz, belediye başkanları değiliz. Tabii ki ilk önce CHP’li gençlerimizi işe alacağız. Önce aileme sahip çıkmalıyım. AK Parti öyle yapmıyor mu? Bunu Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğu toplantıda da dile getirdim. Bizim de belediyelere işçi alımında il ve ilçelerdeki örgüt başkanlarımızın yüzde 80 etkisi olmalı.

"ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKMADIK”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, adam imparator ama o bile AK Parti il ve ilçe parti başkanlarının izni olmadan işçi alamıyor. Onlar MHP’lileri alıyorlar. CHP’li gençlerimiz almıyorlar. Adamlar haklı, siyaset yapıyorlar. Onlar yanlış yapmıyor. 1989’da Türkiye’nin büyük şehirleri bize geçmişti. Biz iş adamı yaratmadık. Çocuklarımıza sahip çıkmadık. 1994’te Erdoğan İstanbul’u aldı. Daha sonra ülkeyi aldı. Bunlar, gerçekten müthiş derecede kadrolaşmaya gidiyorlar.”

YILDIZ BELEDİYELERE SESLENDİ

Yıldız, Türkiye’de 26 milyon kişinin depresyon hapı kullandığını bunların çoğunun işsiz kalan CHP’li gençler olduğunu iddia ederken, “Türkiye genelinde hâkimlik ve savcılık sınavına giren ve ülke ikincisi olan kızımızı mülakatta elemişler. Sırf alevi ve CHP’li diye. Kız 94 puan aldı. 'Hüseyin Abi, ben tam bir yıl güneş yüzü görmedim, oturdum ders çalıştım' dedi, ağladı. Şimdi psikolojik tedavi görüyor. Ben buradan bütün il ve ilçe belediye başkanlarımıza diyorum ki, 5 milyon yatırım yapacağınız yerde işsiz gençlerimize iş imkanı tanıyın. Daha hayra geçer. CHP’li gençlerimiz depresyonda. 26 milyon kişi depresyon hapı kullanıyor ve bunların çoğu bizim CHP’li gençlerimiz” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler