Takip Et

/>

SON DAKİKA

CHP milletvekilinden itiraf: AK Parti’ye güvenmiştim

17 Nisan 2016, Pazar 14:25

     


CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, AK Parti 2002 yılında iktidara geldiğinde neler hissettiğini ve o zamanki görüşlerini Çineli partilileriyle paylaştı. “AK Parti’ye güvenmiştim” diyen Yıldız, AK Parti iktidarı ile Türkiye’nin ileri atılacağını, önünün açılacağını, işsizliği önleneceğini ve herkesin mutlu olacağını umut ettiğini ancak bütün bunların boş umutlar olduğunu Meclis'e girince anladığını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Çine İlçe Örgütü binasında partilileriyle buluştu. Ziyaretini, CHP İl Başkan Yardımcısı Selahattin Çetinkaya ile birlikte gerçekleştiren Yıldız'ı CHP Çine İlçe Örgütü Başkanı Tayfun Şahin, ilçe örgütü yönetim kurulu üyeleri ve partililer karşıladı. Partililerinin hal ve hatırını soran ve kısa bir sohbet gerçekleştiren Yıldız, partililerine AK Parti iktidara geldiğindeki umutlarını itiraf etti. “AK Parti’ye güvenmiştim” diyen Yıldız, “Dürüstçe bir şey itiraf ediyorum. 2002’de AK Parti iktidara geldiğinde bunlar dindar, namazında niyazında insanlar, Türkiye’nin önünü açarlar, işsizliği önlerler, Türkiye’yi ileriye atarlar, herkes mutlu olur, diye düşünmüştüm. Samimi söylüyorum Meclis'e girdikten ve bunların çıkardığı torba yasalara şahit olduktan sonra bunların gerçek yüzünü gördüm. Bunlar, zenginleri daha çok zengin yapmak için yasa çıkartıyorlar” dedi.

“KEŞKE 5 BİN LİRA DESEYMİŞİM”

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: ''Uzman çavuşlar 2 yıl çalışıyor, daha sonra istediği kuruma tayini yapılıyordu. Bunu önlemek için 8 yıla uzattılar. Doğu’da bir savaş var, ölenlerin çoğu uzman çavuş. Ben uzman çavuşlar 3, 4 bin lira maaş alıyorlar zannediyordum. Meğer 2 bin 200 lira maaş alıyorlarmış. Meclis'te bunun ile ilgili önerge verdim. Bakan yanıma geldi, 'Benim toplantım var, önergeyi kabul edelim ama konuşma olması'n dedi. Konuşma olursa toplantı bir saat daha uzayacaktı. Adam toplantıyı uzatmamak için uzman çavuş maaşlarını 3 bin liraya çıkardı. Keşke 5 bin lira deseymişim.''

YILDIZ, JEOTERMAL KONUSUNDA VALİ EROL AYYILDIZ’A SAHİP ÇIKTI

Yıldız, jeotermal ile ilgili görüşlerini de şöyle paylaştı: ''Aydın’da biz jeotermale karşı değiliz. Ancak AK Parti hükümeti Aydın’ın yüzde 85’inde ruhsatlandırma yapmış. Kum ocağı açtığında ÇED raporu istiyorlar ama jeotermalde bunu ortadan kaldırmışlar. Vali’yi sevdiğim için bunu söylemiyorum ama müdahale edemiyor. Adamlar kanunu değiştirmiş, 'İstediğin yeri kaz' demiş. Jeotermal başımıza bela olacak. Jeotermal kullanan şirketler Avrupa’daki hurdaya atılmış teknolojiyi kullanıyorlar. Bazıları zararlı değil ama sen son teknolojiyi kullanmıyorsun ki. Dağlarından yağ, ovalarından bal akan Aydın’ımızı çölleştirecekler. Adam bitsen yetişecek olan memleketimizde böcekler bile yaşayamayacak. Biz bunun önünü kesmek için çalışıyoruz.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler