Takip Et

SON DAKİKA

Kuşadası'nda Turizm Haftası etkinlikleri şenlik havasında başladı

17 Nisan 2016, Pazar 11:01

     


Kuşadası'nda Turizm Haftası'nın 40'ıncı yıl kutlamaları, festival havasında geçti. Görsel bir şölene dönüşen kutlamalara, Kuşadalılar yoğun ilgi gösterdi. Birçok etkinliğin düzenlendiği programda, Türk Hava Kurumu'nun hava gösterileri ilgiyle izlendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kuşadası Turizm Haftası kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen ilk program, Kuşadası Atatürk Meydanı'nda yapıldı. Etkinlikler kapsamında Kuşadası Atatürk Meydanı'nda Turizm Haftası'na ilişkin konuşmalar yapılırken, hafta ile ilgili kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'nın dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesinin ardından, Ritmikada Dans Müzik Gençlik ve Spor Kulübü Kafkas Ekibi, gerçekleştirdiği Kafkas dansı gösterisiyle izleyenleri adeta büyüledi.

 

Uzun yıllar sonra Kuşadası'nda ilk defa gerçekleştirilen ve Aydın'a has kültürel özelliklerin sergilendiği kortej yürüyüşü, renkli anlara sahne oldu. Kültürel mozaiğin yaşandığı yürüyüş, Kuşadalı vatandaşların ilgi odağı olurken, Kardeş Şehirler Çalıştayı için Kuşadası'nda bulunan sekiz ülkenin yöneticilerini de büyüledi. Kısmet Otel önünden başlayan ve Kervansaray önünde son bulan yürüyüşte, dans gösterileri, Kuşadası'na has kültürel yerlerin maketleri ve mehter takımı yürüyüşü sergilendi. Aynı zamanda Türk Hava Kurumu'nun ve Kuşadası Yelken Kulübü'nün gerçekleştirdiği gösteriler de ilgiyle izlendi. Kortej yürüyüşünün ardından İbramaki'de Türkiye'nin havadan görünümüne ilişkin fotoğraf sergisinin açılmasıyla program, Kervansaray'da verilen kokteylle son buldu.

 

"TURİZMDE BİRİNCİ SIRAYA YÜKSELMEMİZ GEREKİYOR"

Turizm Haftası 40'ıncı yıl etkinlikleri kapsamında konuşan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası'nın tekrar turizmin amiral gemisi olabilmesi için gerekli tüm çalışmaları yapacaklarını belirtti. Güvenlik konusuna da değinen Aksoy, Türkiye'de uygulanan güvenlik sistemlerinin gelişmiş ülkelerin güvenlik sistemlerinden farklı olmadığını ifade etti. Güvenlik adına her türlü çalışmaların yapıldığını vurgulayan Kaymakam Aksoy, en gelişmiş teknolojilerin kullanıldığını söyledi. İlk deniz ve yazlık turizmin 1960'lı yıllarda Kuşadası'nda başladığını ifade eden Kaymakam Aksoy, şöyle dedi:

"Ülkemiz dünyada turist sayısı açısından 6. sırada, ekonomik gelir açısından 16. sırada yer alıyor. Şüphesiz ki ekonomik düzeyimize baktığımızda belirttiğim istatistiğe göre iyi görünüyor. Peki bu bizim için yeterli midir diye soracak olursanız tabii ki de yeterli değildir. Ancak ülkemiz dünya turizminde 1. sıraya geldiği zaman bu bizim için yeterli olacaktır. Çünkü Türkiye’nin turistik alandaki ürünü dünyadaki gelişmiş ülkelere göre çok daha öndedir. Bunun için ülkemizin turizmde üst düzeye gelebilmesi için büyük çabalar sarf etmemiz lazım. Bölgemize ve İlçemize baktığımız zaman Kuşadası ve Aydın bölgesi tarih boyunca bütün insanlığın ilgisini çekmiş çok değerli bir yöredir. Tarihte olduğu gibi 1960’larda Kuşadası yine bu güzelliklerin ve coğrafi özellikleri açısından liman yapımını tamamladıktan sonra turizm hamlesini ilk başlatan ve markalaştıran bir yer olmuştur. Ben bu vesileyle bu töreni düzenleyen ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim."

 

"FARKLI BİR TURİZM HAFTASI OLSUN İSTEDİK"

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, "Bu sene biraz daha farklı bir Turizm Haftası kutlamak istedik. Aydın Valisi, Kuşadası Kaymakamı ve Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla bu sene Kuşadası’nda güzel görüntüler eşliğinde bir kortej düzenledik. Önümüzdeki yıllarda inşallah bunu uluslararası bir hale getireceğimize inanıyoruz. Turizm bizim için bacasız bir sanayi niteliğini taşıyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu durumda cari açıklarını kapatan en önemli faktörlerden biri turizmdir. Çünkü turizm dolaylı olarak ciddi bir döviz girdisi sağlayan bir sektördür. Buraya gelen her turist buradan memnun ayrıldığı zaman Türk turizmine daha büyür, bir reklam ve daha büyük bir katkı sağlar. Bu nedenle herkes yerli ya da yabancı misafirlerimizi memnun edecek bir şekilde ağırlamaları lazım" diye konuştu.

 

"ÜLKEMİZDE TURİZM BÜYÜK ZARARA UĞRADI"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, şunları söyledi:

"1965 yılında Türkiye’de ilk olarak turizmi dünyaya tanıtan ilçemiz Kuşadası, maalesef 1985’ten sonra Antalya ve Muğla’nın gerisine düştü. Türkiye’ye gelen turist gemilerinin yüzde 39’u Kuşadası Limanı'na geliyor. Ne yazık ki bu yıl Suriye’de yaşanan savaş ve ülkemize yansıyan terör olayları nedeniyle Türkiye’de ve dünyada Turizm büyük bir zarara uğradı. Turizm bu ülkenin geleceği ve bacasız sanayisidir. Turizm Araştırma Komisyonu’nun teşvik paketine dahil ettiği Antalya ve Muğla’nın yanına Aydın'ın da eklenmesi için Turizm Bakanı ile görüşme yaptım, görüşme sonucu önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda Aydın'ın da ekleneceği sözünü aldım."

 

YOĞUN KATILIM

Turizm haftası 40'ıncı yıl etkinliklerine, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, İlçe Garnizon Komutanı Hasan Şahin, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, İl Kültür Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Türk Hava Kurumu temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (MEHMET ÇALIK)







 
Son Eklenen Haberler