Takip Et

SON DAKİKA

Üçüz bebeklerin ailesi yardım eli bekliyor

16 Nisan 2016, Cumartesi 15:02

     


Bozdoğan'da oturan ve evliliklerinin ikinci yılında üçüz bebekleri olan Tevfik ve Fatma Türkeş çifti, bebeklerinin sağlık sorunları ile yaşadıkları ekonomik zorluk nedeniyle hayırseverlerden destek bekliyor. .

Bozdoğan Yeşilçam Mahallesi'nde yaşayan Tevfik Türkeş (36), geçen yıl Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde Ramazan, Berat ve Elif isimlerini verdikleri üçüz bebeklerinin dünyaya geldiğini söyledi.

Bebekleri 6,5 aylık dünyaya geldiği için yaklaşık iki ay kuvözde tutulduğunu, ardından taburcu edildiğini anlatan Türkeş, üçüzlerden Berat'ın rahatsızlandığını bu nedenle bir yıldır tedavi gördüğünü belirterek, "Bebeğimizin kısa bağırsaklarında rahatsızlığı var. Safra kesesinde taş, kafasının ön ve arka kısımlarında kist ortaya çıktı" dedi.

"BORÇ PARA İLE TEDAVİ ETMEYE ÇALIŞIYORUM"

Bir mermer atölyesinde asgari ücretle çalıştığını, bebeklerin masraflarını karşılamakta zorlanırken Berat'ın hastane faturalarının çıktığını dile getiren Türkeş, şöyle konuştu:

"Çocuğumuzun tedavi masraflarını ve ilaç paralarını çevremizden borç alarak karşılamaya çalışıyoruz. Zaten maddi durumumuz da iyi değil. Asgari ücret ile çalıştığımız için yetiştiremiyorum. Borç içerisindeyiz. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım istiyoruz."

"İLAÇLARI VE MAMALARI BAZEN ALAMIYORUZ"

Anne Fatma Türkeş (33) de Berat'ın 15 ayrı ilaç kullandığını aktararak, "İlaç ücretlerinin yarısını devlet karşılıyor, yarısını da biz kendimiz. Bazen ilaçları alamıyoruz. 20 günde bir Denizli'ye kontrole gidip geliyoruz. Pamukkale Üniversitesi'nde kontrollerimizi yaptırıyoruz. Özel mama kullanıyoruz. Mama üç günde bitiyor. Bazen de alamıyoruz. Hayırseverlerden çocuklarımıza ve hasta çocuğumuza bez ve mama ile maddi yardım bekliyoruz" diye konuştu. (Bahattin Albayrak - AA) 







 
Son Eklenen Haberler