Takip Et

SON DAKİKA

AK Parti'den istifa eden üyeler CHP'ye mi geçiyor?

16 Nisan 2016, Cumartesi 15:02

     


AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, partilerinden istifa eden Yenipazar ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ünal Sarıoğlu ile Malik Ercan’ın, meclis üyeliklerinden de istifa etmeleri gerektiğini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sarıoğlu ve Ercan’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun isteği doğrultusunda hareket ettiklerini öne süren milletvekili Öz, iki belediye meclis üyesinin istifasını basından öğrendiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Geçen hafta yapılan encümen seçimleri sırasında parti disiplinine aykırı hareket eden arkadaşlarımızın, bugün partiden istifa etmelerini, Yenipazar Belediye Başkanlığı'na yönelik 3-4 ay sonrasında ortaya çıkacak muhtemel gelişmelere hazırlık olarak yorumluyorum. Üzülerek ifade edeyim ki, sanıyorum CHP ile birlikte yapıyorlar. Zira, Yenipazar Belediye Başkanlığı’nda oluşacak muhtemel boşalma için, CHP’den söz almış olabilirler. Bu sebeple de geçen hafta Büyükşehir encümen seçimlerine geç gelerek, CHP’nin dediğini yapmış oldular. Muhtemelen CHP ile işbirliğinde olabilirler. Bu arkadaşlar Aydınlı ve Yenipazarlı seçmenimizin oyları ile göreve geldiklerinin farkındadır. Vatandaşımız Yenipazar Belediye Başkanı'nı AK Partili olarak seçmiştir ve Yenipazar AK Partili olmaya devam edecektir. AK Parti’nin oylarıyla Büyükşehir Meclisi’ne seçilen ancak bugün itibariyle partimizden istifa eden bu arkadaşlardan beklentimiz, sadece partiden değil meclis üyeliğinden de istifa etmeleridir. Bu nedenle her iki arkadaşı meclis üyeliğinden istifa etmeye davet ediyorum.”

SAVCI OLAYI İLE BAĞLANTILI MI

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin nisan ayı oturumuna geç geldikleri için, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen başta olmak üzere, partililerin hedefi haline geldikleri ve hakarete uğradıkları gerekçesiyle Sarıoğlu ile Ercan dün partilerinden istifa ettiklerini açıklamıştı. AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, iki meclis üyesinin istifasının, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı’nın Yargıtay tarafından onanmış ve sağlık sorunları gerekçe gösterilerek iki yıl ertelenmiş tutuklama kararıyla ve sürenin önümüzdeki ağustos ayında tamamlanıyor olmasıyla ilgili olduğunu iddia etti. (ERDAL AYDIN)

AK Parti'den istifa ettiler







 
Son Eklenen Haberler