Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe Başkanı ve Adayı İnce’den mesajlar

Güzelbahçe Başkanı ve Adayı İnce’den mesajlar

Seçime Doğru programının konuğu olan CHP Güzelbahçe Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Mustafa İnce,  Mutlu Kopuz’un sorularını yanıtladı. Güzelbahçe Başkanı ve Adayı İnce’den mesajlar

  • Ege Postası
  • 20.02.2019 - 13:33

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Güzelbahçe Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa İnce, üçüncü kez hizmet vermeye hazır olduğunu belirterek, “Doğduğum ve doyduğum kenti üçüncü dönem yönetmeye talibim. Tüm Güzelbahçelilerin desteğini bekliyorum. Sevgili kardeşim Tunç ile birlikte uyum içinde çalışıp hizmetler üreteceğiz” dedi.

MYK’dan ve PM’de ismi çıkan sonra geri çekilen ancak daha sonra CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da onayıyla yeniden ismi onaylanan CHP Güzelbahçe Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa İnce o süreçte yaşananları, nedenlerini anlattı.

PARTİME ÖLÜNCEYE KADAR VEFA BORCUM VAR

Bugüne kadar yaptığı hizmetleri ve yeni dönemde yapacakları projelerin ana başlıklarını anlatan Mustafa İnce, partisine ömür boyu sürecek bir vefa borcu olduğunu söyledi.

ÖNCE PARTİM GELİR BENİM İÇİN

CHP Güzelbahçe Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa İnce, “Birçok yerel siyasetçi bu seçimde bir partiden başka seçimde başka partiden aday olabiliyor. Ben partime üye olduğum zamandan bugüne parti değiştirmedim. Doğduğum ve doyduğum kentte belediye başkanlığı yapıyorum. Ölünceye kadar partime vefa borcum var. Onun için önce partim gelir benim için” ifadelerini kullandı.

TUNÇ BAŞKAN TECRÜBELİ BİR İSİM VE TAKIM ÇALIŞMASI YAPACAKTIR

Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ile birlikte uyumlu çalışacaklarını ve seçimi Güzelbahçe’de de kazanacaklarını kaydeden Mustafa İnce, “Az bir zamanımız var seçimlere. Yarımadayı tamamen biliyor, hakim. İzmir’e de hakimiyetini yansıtacaktır.  Takım çalışması yapacaktır. Tunç Başkan tecrübeli bir isim. Bizim açımızdan da şans. Komşu ilçemizdi. Bu seçimi Tunç ile birlikte büyükşehirde de ilçemizde de rahat kazanacağımız kanaatindeyim” diye konuştu.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

HEM HİZMETLERİMİZİ YAPIYORUZ HEM SEÇİM HAZIRLIĞINDAYIZ

Hem belediye hizmetlerini götürüyoruz hem seçim hazırlığındayız. Meclis üye listelerimizi verdik. Takım arkadaşlarımız belirlenmiş olacak. Oda, dernek ve stk’ların görüşlerini aldık. İki dönemdir ilçemizde tüm stk’larla birlikte hizmet vermeye çalışıyorum. Sorunları iyi biliyorum. Bundan sonra Güzelbahçe için sadece benim önerilerim değil meclis üyeleri başta olmak üzere tüm ilçe sakinlerinin dilek ve isteklerini dikkate alacağız.

ARTIK SOKAKLARA ÇIKACAĞIZ VE…

Artık sokaklara çıkacağız, sokak sokak, ev ev, dükkan dükkan dolaşacağız. Güzelbahçe’de üçüncü kez seçilen başkan olacağım. Gönül arzu ediyor ki çevre kirliliği oluşturmadan, gürültü yapmadan bir seçim kampanyası yürütelim. Halkımızın ve partililerimizin bu konuda seçim algısı bu konuda hala tam oluşmadı. On yıllık süre içerisinde 11 seçim geçirdim. Hem bölgemize hem tüm ülkenin yönetiminde olumsuzluklara neden oluyor. Halkta da seçim bıkkınlığı oluştu. Yerel seçim var önümüzde. Kentlerin kaderleri tayin edilecek. Bundan sonraki süreçte halkımız yerel seçime ilgisini arttıracak.

GENEL BAŞKANIM BENDEN BİLGİ İSTEDİ, BİZ DE ANLATTIK VE…

2014’te 22 Ocak’tı, ismim açıklandığında, benden sonra diğer arkadaşlarım açıklanmıştı. Bu tartışmalar 2014’te de yaşanmıştı. Bu kez farklı bir süreç yaşandı. Değerli arkadaşları aday adayı oldu benimle birlikte. Parti büyüklerimiz bir değerlendirme yaptı. Ön seçim olmadı maalesef. Anketler yapıldı. MYK’dan seçici kurul, 60 kişiden oluşan, benim ismim PM’ye geldi, onaylandı, geçti. Daha sonraki hafta bir başka arkadaşımın ismi söz konusu oldu. Adaylarımızı PM onaylar. MYK ve genel başkanımızla ilgili benim hakkımda oluşan tereddüt konusunda benden bilgi istendi. Biz de anlattık.

KIRGINLIĞIM BU DOSYALARI SEÇİME KARIŞTIRMAK İSTEYENLERE PARTİME DEĞİL

Bu konuda biraz kırgınım. Ama partime değil. Eşimle birlikte özel aracımda bir akşam vakti yanımda kimse yokken bir saldırı ile karşı karşıya kaldım. Hem eşim hem ben mağdur oldum. Ben şahsen mağdurum. Yapılması gerekeni yaptım. Eşimi silahla tehdit eden ve beni de vuran şahıs hakkında mahkemeye çıkarak davaya müdahil oldum. Bu davada avukatımın yanında bilfiil katıldım. Bu şahıs 5.5 ay tutuklu kaldı. Sonra dava tutuksuz devam etti. Sonuçta bir yıl 6 ay, beni de vurmaktan 4 yıl 6 ay ceza aldı. Biz bu kararı temyiz ettik yetersiz olduğu için. Bu şahıs hala ilçemizde yaşıyor. Biz kendi haklarımızı ve ailemizi koruduk. Bu olay kendisinin iddiasına göre trafik kazası. Davayı kazandıktan sonra cezalandırdım demedim basında. Ben haklı ve mağdurum. Bu konuda yapılması gerekeni yaptım. Kırgınlığım bu dosyaları Mustafa İnce bu şahıstan şikayetçi olmadı, şaibe var deyip başkanlık seçimine karıştıran kimse onlara kırgınım.

HEP TEMİZ SİYASET YAPTIM, BUNDAN SONRA DA TEMİZ SİYASET YAPACAĞIM

Bu dosyaları hukuktan sorumlu genel başkan yardımcısına götürdüm. Genel başkanımıza sundum. İkinci kararı geri çekti PM’de. Çünkü ben haklıydım. Şahsıma başkanlığım boyunca açılan tüm davalardan beraat ettim. Sayıştay ve belediye meclisi denetim kurullarından ben haklı çıktım. Ama hiçbirini basın yoluyla deklere etmedim. Temiz siyaset yaptım. Bundan sonra da temiz siyaset yapacağım.

GÜZELBAHÇE’YE DOĞALGAZI DA GETİRİYORUZ…

Kınık, Karaburun, Güzelbahçe gibi en küçük ilçelerden birisiyiz. Ama en önde gidenlerden birisiyiz. Tercih edilen bir yeriz. Huzur ve yeşil kentiyiz. Güzelbahçe için kamudan alacaklarımı aldım. Balıkçılar barınak yetmedi dedi. Stk’larla toplantı yaptık, ÇED raporlarını aldık. Barınak yaptık. Bakan o gün, Binali Yıldırım Bey’e rica ettim, balıkçı barınaklarımız barınak istiyor, iki tane var, üçüncüsü gerekiyor dedim. Yaptı. Ama o gün bir şey daha istedim kendisinden. Otoban sizin yetkinizde, bir emir verin ücretsiz olsun dedim. Oldu. Doğalgazı getirdik. Bugünlerde yollar tamir ediliyor, bazı vatandaşların lastikleri patlıyor şimdilik. Ama bir süre sonra doğalgazın keyfini yaşayacağız. En azından temiz havamız olacak.

HASTANE YAPILMAZSA…

Bunları yaparken hastane istedik devletten. Yerimiz var alın yapın dedik. Henüz gerçekleşmedi. On yatak için istemişler, 250 yatak olsun istiyoruz. Buraya bir devlet hastanesi yapılmayacaksa belediye kanunu gereği bir üniversite ya da vakıf hastanesi kurmak olacak. Bu konuda görüşmelerimiz olacak. LÖSEV vakfı var. Genel başkandan izin aldım. Gidip hastaneyi inceleyeceğiz. Bize bir teklifle gelmişler. Gerekirse böyle bir şey yapacağız.

KONFERANS SALONU YAPTIK, DÜĞÜN SALONU,ALTINA PAZARYERİ VE OTOPARK YAPTIK

Belediyemiz zengin değil. Güzelbahçe orman şefliğini açtırdık. Değerli bir araziyi devlete kreş için verdik. Asıl görev senin dedim. Kreş diye tabela açtı, başka bir şey yaptı. Umarım düzeltiriz bu hatayı. Güzelbahçe’de Başkan Aziz Kocaoğlu ile birlikte toplantı ve düğün yapacağımız bir yer yoktu. Atatürk Kültür Merkezi’ni yaptık. Konferans salonu yaptık. Tuncel Kurtiz’in ismini koyduk. Büyük bir düğün salonu yaptık. Alt katını kapalı Pazar yeri yaptık. Altına da otopark yaptık. Cemevi yaptık. Kütüphane yapacağız. Merkez Camimizde morg ve kuran kursu hizmetlerimizi başlattık.

MEZBAHA VE BALIK HALİNİ İPTAL ETTİRDİK

Bir üniversite bir tane de kıyı planı yaptık. Hiçbir yeri imara açmadık. Yeni imara açtığımız bu planın dışında kıyıyı imara açmak yok. Bu planı şimdi büyütüyoruz. Güzelbahçe’de tasarlanan mezbaha istemedi arkadaşlarımız. Mezbaha planını iptal ettirdik. Ayrıca balık halini engelledik. 3 köyüm var. Köy mallarından belediyemize gelen hiçbir malı satmadık. Üzerindeki ceviz, badem, zeytin olmak üzere kooperatiflerimiz ve belediye işçilerimizle bu ağaçların tüm bakımlarını yaptık. Halkımızın kullanımına açacağız. Sadece Çamlı Baraj Havzası’nda 110 dönüm zeytinliğimiz var. Köylüye gelin bu zeytinlerde ortak olalım diyeceğiz. Kentlileri de çağıracağız. Güzelbahçe’nin zeytinlerine bakın, zeytin ürünlerini paylaşacağız diyeceğiz. Köylü değerlendirirse tabiki köylüye bırakacağız. Değilse İzmirliyi çağırıp zeytinciliği öğretip bundan fayda sağlamalarını sağlayacağız.

7 KİLOMETRELİK SAHİL BANDIMIZI DÜZENLEYECEĞİZ

Balıkçı kasabası vizyonumuz bir noktaya geldi. Kıyıyı planını onaylattıktan sonra 7 km’lik sahil bandımızda bisiklet, yürüyüş yolları ve plaj alanları yapacağız. Sadece halk için halk tipi çay bahçesi, balık lokantaları yapacağız. Kadın üretici, gece pazarlarını sürdüreceğiz ve güçlendireceğiz.

BİR EĞİTİM VADİSİ ÖNGÖRÜYORUZ

İEÜ ile başlayan alanı tarım alanları dışında kalan Tarım Bakanlığının ve il müdürlüğünün tarım dışı kullanabilirsin dediği alanlarda bir eğitim vadisi öngörüyoruz. Parça parça olan özel okulları bir üniversite vadisinde toplamak veya alternatif oluşturmak bundan sonraki vizyonumuz olacak.

OTOBANDAN GİRİŞ VE ÇIKIŞ İSTİYORUZ

Otobana tam bağlantı istiyoruz. Otobandan giriş ve çıkış istiyoruz. Fiziki olarak bir sorun yok. Bunu çözeceğiz. Vapur seferleri sayısını arttırmak istiyoruz. Narlıdere Metrosu da önemli bizim için. Hızlı gidiyor. Tunç Soyer benim dostum. Dertlerimi iyi biliyor. Onunla birlikte Güzelbahçe aksında alternatif yol arayışımız var. 24.5 km’lik yolun kamulaştırması bitti, o yol açılacak. Bu yolun üzerinde hafif raylı sistemle projeyi güçlendireceğiz. Bu nüfusu ve aksı bu aks düzleminde yok etmiş olacağız. Daha yeşil bir Güzelbahçe ilkemiz. Huzurlu ve teknolojik kent Güzelbahçe anlayışımız.

BU SEÇİMDE BÖLÜNMEMEMİZ GEREKİYOR

Yüzde 52 CHP. DSP yüzde 28 oranında oy almıştı. Ertan Avkıran, daha önceki başkanımız. Aynı kader birliği yapmış bir arkadaşımızdı. Benim kariyerimde sadece CHP var. Umuyor ve diliyorum ki bu seçimde rakibimiz sadece AKP olacak. AKP’lilerin MHP’lilerin oylarına da talibim. İYİ parti zaten ittifak yaptığımız parti. Ama solda bölünmememiz gerekiyor. Yerel seçimlerde de bölünmeden rekor oy alacağız.

BU SEÇİMİ TUNÇ İLE BİRLİKTE BÜYÜKŞEHİRDE DE İLÇEMİZDE DE RAHAT KAZANIRIZ

Seçim merkezimizi Tunç Başkan ile açtık. Zaten niteliğiyle performansı yüksek bir arkadaşımdır. Az bir zamanımız var seçimlere. Yarımadayı tamamen biliyor, hakim. İzmir’e de hakimiyetini yansıtacaktır.  Takım çalışması yapacaktır. Tunç Başkan tecrübeli bir isim. Bizim açımızdan da şans. Komşu ilçemizdi. Bu seçimi Tunç ile birlikte büyükşehirde de ilçemizde de rahat kazanacağımız kanaatindeyim.

NİHAT BEY’E BİR VEFA BORCUM VAR VE…

Nihat Bey’e bir vefa borcum var. Babamın vefatından sonra yoğun programına karşın evime gelip taziye dileklerini sundu. İnanılmaz bir nezaketti. AK Parti Güzelbahçe adayı Burcu hanım da çok nezaketli bir hanımefendi. Adaylığımı kutladı. Siyasette bazen tansiyonlar yükselir. Ancak kibar, nezaketli bir seçim yaşayacağımızı düşünüyorum. Nihat Bey de Türkiye siyasetinde mücadele vermiş bir isim. Ama siyasi görüş olarak yollarımız ayrı. Güzelbahçe konusunda ortak anlayış doğrultusunda kendisine dertlerimizi kısacık vakitte anlatma fırsatı bulduk.

BU YARIŞI NİTELİKLİ BİR KAMPANYA İLE KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM

Bu sürecin şahsiyetimize zarar vermeden, üsluplu ve nitelikli bir kampanya sürecine dönüşüp yarışın güzel geçmesini diliyorum. Birisi İzmir’i birisi Güzelbahçe’yi kazanacak. Yerelde bu yarışı nitelikli bir kampanya ile kazanacağımıza inanıyorum.

AK PARTİ’DE BAŞKA BİZDE FARKLI SÜREÇ İŞLER

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde genel başkan bunlar aday, bunlar meclis üyesi olacak deniyor ve onlar oluyor. Bizde böyle bir anlayış yok. İlçe görüşleri, il yönetiminin, milletvekillerinin görüşleri de alınıyor. Adayıp profilini genel merkez değerlendiriyor. 60 kişilik PM onayı almadan da çıkamıyorsunuz. O süreçte tartışmalar oluyor. Siyaseti hiçbir zaman kirli siyasete dönüştürmedim. Bazı kişilerin de böyle yapmaması lazım. İşte benim karşılaştığım şey de buydu. Temeli olmayan her fikir, iddia sonunda çökecektir. Partim her zaman benim önümdedir.

ÖLÜNCEYE KADAR PARTİME VEFA BORCUM VAR

Birçok yerel siyasetçi bu seçimde bir partiden başka seçimde başka partiden aday olabiliyor. Ben partime üye olduğum zamandan bugüne parti değiştirmedim. Doğduğum ve doyduğum kentte belediye başkanlığı yapıyorum. Ölünceye kadar partime vefa borcum var. Onun için önce partim gelir benim için.

BURCU HANIM KİBAR BİR HANIM ANCAK..

Burcu hanım kibar bir hanım. Siyasette eski bir geçmişi yok. Bu iyi ve güzel bir imaj ancak Güzelbahçe’de 19 bin 500 nüfusluydu, beni o gün bu kentte doğup büyüdüğüm ve partili olduğum için seçtiler. Güzelbahçe’nin yarısı yerli bir aday istiyor. Güzelbahçe’de AKP ve MHP’lilere ben daha yakınıyım. Sizin bana oy vermeniz için daha fazla nedeniniz var. Burcu hanımdan daha fazla hizmet edeceğime inanıyorum. Burcu Hanım’ın bu dönem içinde AKP’nin kaybedilmişlerinin bir kısmını toplayarak başarı elde edecek. Nezaketi ona bu puanı kazandıracak. Güzel bir seçim dönemi diliyorum. Seçimden sonra da dost bir şekilde hükümet desteğini rahatlıkla kendisinden isteyebileceğim bir ortam olacağına inanıyorum. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.