Süper Lig’de ilk yarıda 1-0 öndeyken Denizlispor’a 2-1 mağlup olan Trabzonspor, kupa maçında önceki maçın handikabını yaşamamak için oyuna temkinli başladı. Ama adı futbol neyin ne olacağını sonraki dakikalar belirlese de oyunun kuruluşuna bakıldığında maçın ilk dakikalarında katkı anlamında rakipten hem pas yüzdesi hem de organize geliştirdiği ataklardan Trabzonspor’un üstünlüğü inkar edilemez.

İlk yarıyı Sosa’nın golüyle 1-0 önde bitiren Trabzonspor, oyunun genelinde takım tertibi de göz önüne alınırsa sahanın her bölümünde daha derli bir takım görünümündeydi. Bütün sporseverler hem oyun sistemine hem de Hüseyin hocanın ilk resmi maçında yorum yapmak için can atarlarken ‘öyleydi, böyleydi’ diyerek Hüseyin hoca bu maçla test edilemez. ‘yeterliydi, yetersizdi’ diye de yorum yapılamaz, yapılmamalıdır da.

Bu bir kan değişimidir. Bir anda bu maçı Trabzonspor farklı kazansa da ölçü değildir. Önemli olan Hüseyin hocanın yeterliliği için tek bir sonuç vardır o da hedeflerin sonucudur. Henüz daha çok erkendir. Mesela bir tespit ‘Abdulkadir Parmak bu maçta katkı sunmuyor dışarı alınıyor’ doğru karardır. Bir gerçek daha vardır ki Denizlispor’un rahat oynaması stressiz oynamasının nedeni sahamızda aldığı 2- 1’lik galibiyetin sonucudur. Kime karşı oynuyor? Trabzonspor’a. Kime karşı hedef yükseltiyor? Trabzonspor’a karşı. Onun ayarındaki her takım aynı oynamıyor mu? Bizi burada 2-1 yenen Denizli, bir hafta sonra Alanyaspor’a 5-0 yenilmedi mi?

Oysa Trabzonspor’un durumu böyle değil. Trabzonspor bu ligin bence en renkli takımı. Her rengi bünyesinde barındırırken bir yanda şampiyonluk bir yanda Türkiye kupasında hedefe koşuyor. Yani Denizlispor’un rahatlığı Trabzonspor’un stresine eş değer görünüyor.

Gördüğüm bir olay da Ekuban artık kenarda beklemez. Ndiaye Trabzonspor’da iş görür mü? Mutlaka görür biraz zaman lazım. Bu maçın 2-0 bitmesi Denizlispor’a karşı artık bu turu geçtik demektir. Önemli olan Kasımpaşa maçındaki mücadeleye denk düşecektir ki Trabzonspor, bu provayla Kasımpaşa’yı da geçecektir.

Kadro derinliğimiz istediğimiz gibi olmasa da iddia ediyorum Trabzonspor bu ligden ve de hedefinden sezon sonuna kadar kopmayacaktır. Ve dün oynadığı maça bakıldığında Trabzonspor’a karşı alt kategorideki takımlar büyük mücadele gösterirken Bordo- Mavililer’de ikinci yarı Beşiktaş’a, Fenerbahçe’ye ve Galatasaray'a karşı bu mücadeleyi gösterecektir.